Πρόεδρος Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων: Οι θεραπείες ασθενών με Covid στο σπίτι θα αποσυμπιέσουν τα νοσοκομεία

«Ο πρόεδρος της Ιταλικής Υπηρεσίας Φαρμάκων Giorgio Palù παραδέχτηκε σε δημόσιες δηλώσεις του  ότι εάν οι υγειονομικοί είχαν επικεντρωθεί περισσότερο στις θεραπείες στο σπίτι, θα είχε αποφευχθεί το πρόβλημα με τα γεμάτα νοσοκομεία και συνεπώς θα είχε λυθεί το θέμα με το υπερφορτωμένο ιταλικό σύστημα υγείας».

Τα παραπάνω αναφέρει στη σελίδα  #ΟικιακήθεραπείαCOVID-19 ο υπεύθυνος στην Ελλάδα για τη συνεργασία Ελλήνων και Ιταλών γιατρών σχετικά με θεραπευτικά πρωτόκολλα θεραπειών ασθενών με Covid στο σπίτι, Άγγελος Σαρατσίνι.

Ο γνωστός  ελληνο -ιταλός πολιτευτής συνεχίζει: «Οι θεραπείες υπάρχουν και είναι πλέον  γεγονός. Μετά από έναν χρόνο μάχης με τον ιό , παρά τα μέτρα που υιοθετήθηκαν, τα αποτελέσματα δεν ήταν καλά. Τώρα σημασία έχει η φροντίδα των ασθενών στο σπίτι, λέει o Palù. Eπίσης συνιστά τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της φλεγμονής αλλά και για την πήξη του αίματος  ,ειδικά στο σπίτι. Παράλληλα επιβεβαιώνει τη σημασία των μονοκλωνικών αντισωμάτων που είναι επίσης αποτελεσματικά στις μεταλλάξεις τις πρώτες 72 ώρες από την έναρξη των συμπτωμάτων».

Διαβάστε ακόμη...