«Πρέπει να μας πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ για να μπορούμε να αγοράσουμε φάρμακα»

 
Σε ένα φαύλο κύκλο που τελικά οδηγεί στην κατάρρευση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης φαίνεται πως έχουν εμπλακεί τόσο οι φαρμακοποιοί όσο και ο ΕΟΠΥΥ.


Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο Απόστολος Βαλτάς, αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί αδυνατούν πλέον να προμηθευτούν φάρμακα καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν τους δίνουν πίστωση εξόφλησης και οι ίδιοι δεν έχουν πλέον χρήματα να προπληρώσουν τα φάρμακα που χρειάζονται για τα φαρμακεία τους.

Μιλώντας στον Αθήνα 984, ο κ. Βαλτάς απηύθυνε έκκληση να γίνει εξόφληση των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να μπορέσουν «οι φαρμακοποιοί να αγοράσουν φάρμακα».

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ζήτησε επίσης να υπάρξει -αν μη τι άλλο-, συμψηφισμός των χρεών των φαρμακοποιών με την εφορία.

Τεράστιο πρόβλημα -που φέρνει τον ΕΟΠΥΥ στα όρια της ασφυξίας- είναι η εισροή εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως είπε ο κ. Βαλτάς, πλέον οι εισφορές αγγίζουν μόλις των 1/3 των αναμενόμενων με το ΙΚΑ να αναμένει ασφαλιστικές εισφορές 145 εκατ. ευρώ το μήνα και να λαμβάνει μόλις 45 εκατ. ενώ ο ΟΑΕΕ βλέπει κάθε μήνα να μπαίνουν στα ταμεία του μόλις 15 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις για προσδοκώμενα έσοδα -βάσει αριθμού ασφαλισμένων- αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *