Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες ουσιών όπως οι πολυφαινόλες και κατεχίνες που περιέχει, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.
Αυτό συμβαίνει καθώς, οι κατεχίνες ενδέχεται είτε να εμποδίζουν το σχηματισμό καρκινικών κυττάρων, είτε να καταπολεμούν καρκινικά κύτταρα χωρίς να καταστρέφουν τους υγιείς ιστούς.
Το πράσινο τσάι, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο ακόμη, για τη μείωση επιπέδων της χοληστερόλης και την αποφυγή σχηματισμού θρομβώσεων στο αίμα, οι οποίες προκαλούν καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά επεισόδια.