Πρακτικές συμβουλές για να… έχετε ήσυχο το κεφάλι σας

Το καθημερινό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας.

Γ ια να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και… πάντα σε φόρμα δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.


Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή. Καταναλώστε γεύματα πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Λάβετε συμπληρώματα διατροφής σε περίπτωση που προσλαμβάνετε επαρκή θρεπτικά στοιχεία μέσω του φαγητού. Αποφύγετε το σεσουάρ, αφήστε τα μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά. Εάν το χρησιμοποιείτε, ρυθμίστε το σε ενδιάμεση θερμοκρασία και κρατήστε το σε απόσταση τουλάχιστον 20 cm από την τρίχα. Κάντε καθημερινά μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει την ανάπτυξη της τρίχας. Μη λούζεστε με πολύ ζεστό νερό. Για το τελευταίο ξέβγαλμα προτιμήσετε κρύο νερό. Με τον τρόπο αυτό τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν περισσότερη λάμψη. Χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα σαμπουάν για το λούσιμο των μαλλιών σας. Εάν δεν το κάνετε, τα μαλλιά σας μπορεί να αποκτήσουν ξηρότητα και να γίνουν αδύναμα. Προτιμήστε δυναμωτικά σαμπουάν μέχρι να φανούν τα αποτελέσματα της θεραπείας που ακολουθείτε και ήπιο σαμπουάν εάν λούζεστε κάθε μέρα. Εφαρμόστε μικρή ποσότητα μάσκας μαλλιών ή κοντίσιονερ στις άκρες. Μην τρίβετε τα μαλλιά με την πετσέτα, σκουπίστε τα απαλά. Μη δένετε σφιχτούς κότσους τα μαλλιά σας γιατί αδυνατίζουν την τρίχα. Αποφύγετε τις χημικές βαφές. Προτιμήστε τις ανταύγειες οι οποίες δεν φτάνουν μέχρι τη ρίζα και περιέχουν λιγότερη αμμωνία. Οι χημικές μαλακτικές κρέμες λεπταίνουν την τρίχα. Προτιμήστε φυσικά μαλακτικά. Κοιμηθείτε καλά. Ο επαρκής ύπνος διασφαλίζει την υγεία του οργανισμού και κατ’ επέκταση των μαλλιών σας. Προχωρήστε σε ιατρικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστώσετε ενδεχόμενα παθολογικά αίτια της τριχόπτωσης. Η απώλεια μαλλιών μπορεί να οφείλεται σε απορύθμιση του θυρεοειδούς, ενώ αραίωση των μαλλιών επέρχεται συχνά και κατά τη διάρκεια της κύησης. Προσφέρετε πιο εντατική φροντίδα στα μαλλιά σας εάν ζείτε σε μεγάλη πόλη, αφού η ρύπανση και η αυξημένη σκόνη συνιστούν επιβαρυντικούς παράγοντες για την ποιότητα της τρίχας. Φροντίστε ιδιαίτερα τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Μην τα εκθέτετε στον ήλιο χωρίς να έχετε εφαρμόσει σε αυτά προστατευτικό προϊόν αντηλιακής προστασίας και ενυδάτωσης. Το θαλασσινό νερό και το χλωριωμένο της πισίνας αφυδατώνουν τα μαλλιά. Εάν έχουν ταλαιπωρηθεί μετά τις διακοπές, κουρέψτε το κατεστραμμένο τμήμα.

Μέτρα πρόληψης
Λέιζερ για την αναζωογόνηση

Τα πιο προηγμένα συστήματα λέιζερ χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Ενα από τα συστήματα αυτά επηρεάζει το βιολογικό σύστημα ανάπτυξης μαλλιών, παράγοντας 5 δέσμες λέιζερ από 15 εστιασμένες πηγές ορατού φωτός. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο λέιζερ έχει σημαντικά οφέλη στην επιδερμίδα και τους ιστούς του δέρματος.

Η ενεργοτροχογένεση προκαλείται -μεταξύ άλλων- με την αύξηση της αγγειοδιαστολής και της μικροκυκλοφορίας, με αύξηση των παρακείμενων τριχοειδικών αγγείων, η οποία ισοδυναμεί με καλύτερη αιμάτωση του τριχωτού της κεφαλής καλύτερη θρέψη. Αυξάνεται, επίσης, η αρτηριακή ροή του αίματος και της λεμφική ροή, με αποτέλεσμα την καλύτερη αιμάτωση του τριχωτού της κεφαλής και την ελάττωση της εμφάνισης του οιδήματος.

Χάρη στα παραπάνω, διευρύνεται ο κύκλος ζωής της τρίχας, ενεργοποιείται η ρίζα, αυξάνεται η διαπερατότητα και η απορρόφηση των πολύτιμων συστατικών, ενισχύεται η αναζωογόνηση, η αναδόμηση και η αναγέννηση των ιστών και επιταχύνεται ο ρυθμός ανάπτυξης των μαλλιών.

Η τριχόπτωση παρουσιάζει σημαντική σταθεροποίηση, καθώς περιορίζονται οι δυνατότητες, ενώ ρυθμίζεται και ομαλοποιείται η δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων. Αντιμετωπίζονται έτσι οι διαταραχές του τριχωτού, αυξάνεται η ελαστικότητά του, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις επανέκφυσης νέων τριχών και ταχύτερης εμφάνισής τους.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι -με τη συγκεκριμένη διαδικασία- αναβαθμίζονται τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά της τρίχας (αύξηση υγείας στελέχους, αύξηση διαμέτρου, ελαστικότητας, αντοχής, δύναμης), ενώ τα μαλλιά αποκτούν ενέργεια, πυκνότητα, όγκο, ζωντάνια και δύναμη. Οπως και στο σύνολο της υγείας, και στην τριχόπτωση η πρόληψη έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία, καθώς μπορεί να καθυστερήσει η έναρξή της.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *