Πότε «κολλάει» περισσότερο το κρυολόγημα;

9F98CBA4FE34D770046A2C85647A90A0.jpg

  Όταν μια ίωση αρχίζει να μας περιτριγυρίζει, τότε είναι που πρέπει να μείνουμε σπίτι και όχι να πάμε στο γραφείο υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Ο λόγος; Σύμφωνα με τον καθηγητή μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα Dr Charles Gerba είναι πολύ πιο πιθανό να κολλήσουμε τους συναδέλφους μας όταν τα συμπτώματα ενός κρυολογήματος ξεκινούν, δηλαδή όταν αρχίζουμε να νιώθουμε αδιάθετοι.

Επιπλέον στο ξεκίνημα του κρυολογήματος έχουμε περισσότερη ανάγκη την ανάπαυση προκειμένου να μπορέσει ο οργανισμός μας να καταπολεμήσει την ίωση. Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό τα συμπτώματα να χειροτερέψουν.

Νωρίτερα φέτος σχετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα έδειξε ότι όταν ένας εργαζόμενος πηγαίνει στο γραφείο του άρρωστος, τότε, μέχρι την ώρα του μεσημεριανού γεύματος, οι ιοί έχουν μεταδοθεί σε περισσότερες από τις μισές επιφάνειες κοινής χρήσης στο γραφείο (π.χ., τηλέφωνα, κουμπιά ασανσέρ, πόμολα, φωτοτυπικά κτλ.).

Εάν πάλι εσείς είστε υγιείς και οι άλλοι γύρω σας είναι κρυωμένοι, βήχουν και φτερνίζονται τότε ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να προφυλαχθείτε είναι το καλό πλύσιμο των χεριών για τουλάχιστον 15-20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το στέγνωμά τους με μια καθαρή χάρτινη πετσέτα μιας χρήσης.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *