Πότε και πόσα χρήματα θα πάρουν οι φαρμακοποιοί

 
Παρά τον υπηρεσιακό της χαρακτήρα η κυβέρνηση, δια στόματος Χρ. Κίττα, παρέδωσε το χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των φαρμακοποιών για τα χρεή των Ασφαλιστικών Ταμείων και κυρίως του μεγαλύτερου κακοπληρωτή που είναι ο ΕΟΠΥΥ.


Οι προτάσεις που κατατέθηκαν στο κλάδο είναι σήμερα να εκταμιευθούν 75.000.000 ευρώ, ενώ δρομολογούνται επόμενες πληρωμές μέχρι τις 31/05/2012 και 14/06/2012 οπότε και θα εξοφληθούν οι υποχρεώσεις των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2012 αντίστοιχα.

Για όλα τα παραπάνω ήδη έχουν ενημερωθεί εγγράφως οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι.

Στην ίδια κατεύθυνση, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υπουργού ΥΚΑ, κ. Κίττα και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), ζητήθηκε από τον ΣΦΕΕ, μεταξύ των άλλων θεμάτων, να υπάρξει κατανόηση των προβλημάτων των φαρμακοποιών και η κατά το δυνατόν διευκόλυνση στις μεταξύ τους συναλλαγές, αίτημα που αντιμετωπίστηκε κατ΄ αρχήν θετικά.

Οι φαρμακοποιοί της Αθήνας παραμένουν αμετακίνητοι και καλούν τα μέλη τους να παραστούν στην έκτακτη γενική συνέλευση της ερχόμενης εβδομάδας προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Πηγή: ygeianews.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *