Πόσες θερμίδες καίμε κάνοντας ένα κλικ με το ποντίκι

 
Οι ώρες που περνάμε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή μας, είναι πάρα πολλές, ειδικά στην εποχή της πληροφορίας στην οποία ζούμε. Πόσο μάλλον αν η δουλειά μας βασίζεται καθαρά στη χρήση του, τότε μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως πρόκειται για μία εξαντλητική διαδικασία.


Μάλιστα κάποιοι (Ιάπωνες φυσικά), συνδύασαν αυτή την εξάντληση με την γυμναστική και παρουσίασαν σε επιστημονικό άρθρο έναν τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να μετρήσουν πόσες θερμίδες καταναλώνει η χρήση του mouse.

Η έκθεση με τίτλο “Μετατρέψτε τα Πάντα σε Θερμίδες” (Convert Anything To Calories), που δημοσιεύθηκε από το PHP Science World Shinsho, κατάφερε να υπολογίσει πως κατά μέσο όρο καίμε 1,4 θερμίδες σε κάθε κλικ. Οι μετρήσεις αυτές βασίζονται σε ένα δάκτυλο με όγκο 10,8 κυβικά εκατοστά και βάρος 11,7 γραμμάρια, χρησιμοποιώντας 195 μικρογραμμομόρια ATP (Adenosine Triphosphase) ενέργειας για τη μετακίνηση των μυών του δακτύλου ανά κλικ.

Η ημερήσια κατανάλωση θερμίδων για να έναν μέσο ενήλικας είναι 2.000kcal για τους άντρες και 1.700kcal για τις γυναίκες. Φυσικά, η καθιστική ζωή μπροστά από έναν υπολογιστή, καθιστά τον συγκεκριμένο τρόπο ανεπαρκή για κάθε προσπάθεια δίαιτας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *