Πώς θα χάσετε κιλά τρώγοντας ζυμαρικά

Δείτε το δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει κατά μισό κιλό μέσα σε 12 εβδομάδες, τρώγοντας λίγο παραπάνω από τρεις μερίδες ζυμαρικών κάθε επτά ημέρες.

Σύμφωνα με την νέα καναδική έρευνα κατά την οποία εξετάστηκαν στοιχεία συνολικά 2.448 ατόμων από 29 μελέτες, που διερευνούσαν τις επιπτώσεις της κατανάλωσης ζυμαρικών σε σχέση με άλλους υδατάνθρακες, διαπιστώθηκε ότι σε αντίθεση με τους περισσότερους υδατάνθρακες, τα ζυμαρικά έχουν χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη και δεν προκαλούν ακραία αύξηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Επίσης, προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα τρόφιμα χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη καθυστερούν την πείνα των ανθρώπων, περιορίζοντας έτσι την κατανάλωση περισσότερου φαγητού και κατά συνέπεια την πρόσληψη θερμίδων.

«Αθώα» τα ζυμαρικά όσον αφορά στην αύξηση βάρους

«Ζυγίζοντας τα στοιχεία, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τα ζυμαρικά δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο βάρος του σώματος, στο πλαίσιο μιας υγιεινής διατροφής», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Τζον Σιέβενπαϊπερ, από το Νοσοκομείο του Αγίου Μιχαήλ στο Τορόντο.

Και προσθέτει: «Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα ζυμαρικά δεν συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους ή του λίπους στο σώμα μας. Αντίθετα, μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής όπως μιας δίαιτας χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη».

Ωστόσο, οι ερευνητές διευκρινίζουν ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα προκειμένου να καθοριστεί εάν η κατανάλωση ζυμαρικών μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα όταν συνδυάζεται με άλλες δίαιτες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *