Πώς θα «πρασινίσετε» τη διατροφή του παιδιού σας

3C49494C706A6427D2ADBE0A0C744A60.jpg

  Ένα σημαντικό ποσοστό παιδιών σήμερα δεν τρώει λαχανικά. Είτε από συνήθεια είτε από γευστική απέχθεια είτε πολλές φορές και από μειωμένη κατανάλωση στο σπίτι, τα παιδιά στερούνται των απαραίτητων συστατικών που θα προσλάμβαναν τρώγοντας μία σαλάτα.

Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Πώς θα πείσουμε το παιδί να βάλει τα λαχανικά στη διατροφή του;

Καταρχήν δεν χρειάζεται πίεση, καθώς εκεί το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και φαντασία.

Ξεφύγετε λοιπόν από τη στεγνή σαλάτα που απλά κολλάμε μαζί με το γεύμα του. Χρησιμοποιήστε ελαφριές σως γιαουρτιού, βινεγκρέτ, λάδι και μουστάρδα για να καμουφλάρετε τα λαχανικά. Βάλτε περισσότερο χρώμα στη σαλάτα και προσθέστε και λίγο τυρί τριμμένο ή ψιλοκομμένο. Μια πολύ καλή επιλογή είναι και μια σπιτική πίτα, για παράδειγμα σπανακόπιτα, με πολύ τυρί που είναι κοντά στις αγαπημένες γεύσεις των παιδιών.

Επίσης σε μια πίτσα που θα φτιάξετε στο σπίτι, βάλτε λίγα λαχανικά, όπως ντομάτα, πιπεριά, για να έρθει το παιδί σε επαφή μαζί τους. Επίσης και ένα λαδερό φαγητό αποτελεί επιλογή λαχανικού. Φασολάκια, αρακάς, σπανακόρυζο αποτελούν εξαιρετικές επιλογές λαχανικών για να εμπλουτίσετε το μενού ενός παιδιού.

Ακόμη κι αν όλα αυτά αποτυγχάνουν, συνεχίστε να τρώτε όλοι οι υπόλοιποι σαλάτα και να υπάρχει πάντα στο τραπέζι της οικογένειας. Τέλος, ένας πολύ καλός τρόπος για να δοκιμάζει τρόφιμα ένα παιδί είναι το να μπαίνει στη διαδικασία παρασκευής του. Έτσι, φτιάξτε παρέα τη σαλάτα της οικογένειας, ακόμη κι αν στην αρχή εκείνο δεν τη δοκιμάζει.

Πηγή: neadiatrofis.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *