Πώς θα μακρύνουν γρήγορα τα μαλλιά

 
Ένα από τα όνειρα των περισσότερων γυναικών είναι να έχουν μακριά και λαμπερά μαλλιά. Η επιθυμία τους αυτή μεγαλώνει ιδίως όταν προκύπτουν ειδικές περιστάσεις, στις οποίες θέλουν να κάνουν μια ιδιαίτερη εμφάνιση.


Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να μακρύνετε πιο γρήγορα τα μαλλιά σας, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα συμβεί καμιά δραματική αλλαγή μέσα σε μια νύχτα.

Ας δούμε διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορείτε για να κάνετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν πιο γρήγορα και σε συντομότερο χρονικό διάστημα από τον αναμενόμενο φυσικό ρυθμό ανάπτυξης τους.

Ξεκινήστε μια υγιεινή διατροφή

Για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν με ένα πιο γρήγορο ρυθμό, πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να τρώτε υγιεινά. Η καλή και ισορροπημένη διατροφή είναι το μυστικό για μια πιο υγιή και μακριά τρίχα, μιας και το σώμα σας λαμβάνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

Το κύριο συστατικό της τρίχας είναι η κερατίνη, ένα είδος πρωτεΐνης που θα πρέπει να καταναλώνετε αρκετά και βρίσκεται περισσότερο στα ψάρια, τα πουλερικά, τα αυγά, τα φασόλια και τα καρύδια Βραζιλίας.

Παράλληλα με τις βιταμίνες και τις πρωτεΐνες, θα πρέπει να λαμβάνετε καροτένιο, ψευδάργυρο, σίδηρο και τροφές πλούσιες σε αμινοξέα. Πιείτε ένα ποτήρι γάλα πριν πάτε για ύπνο και βοηθήστε με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σας να μακρύνουν γρηγορότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Προσπαθήστε επίσης να υιοθετήσετε γενικότερα έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αποφεύγοντας το καπνίσμα, το αλκοόλ και τις αυστηρές δίαιτες, καθώς αυτές οι συνήθειες μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα της τρίχας και ενδεχομένως σε τριχόπτωση.

Θεραπεία με ζεστά έλαια

Αυτή η θεραπεία αποτελεί μια παλιά και δοκιμασμένη μέθοδο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, έλαιο καρύδας, έλαιο σταφυλιού, έλαιο δενδρολίβανου, καστορέλαιο ή αμυγδαλέλαιο, αφού πρώτα το ζεστάνετε σε μπεν μαρί σε θερμοκρασία σώματος. Εφαρμόζετε στον τριχωτό της κεφαλής σας το έλαιο και κάνετε ελαφρύ μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σας.

Κάνοντας τακτικά μασάζ στον τριχωτό της κεφαλής με λάδι, διεγείρετε τους θύλακες που με τη σειρά τους βοηθούν στην ταχύτερη ανάπτυξη της τρίχας.

Επίσης, είναι καλό γενικά να κάνετε ένα απαλό μασάζ στο κεφάλι σας 2-3 φορές την ημέρα για 5-10 λεπτά, καθώς με αυτό τον τρόπο επιτρέπετε την καλή κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Χρησιμοποιείτε κατάλληλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Αν θέλετε να δείτε τα μαλλιά σας να μακραίνουν με γρήγορους ρυθμούς, εκτός των άλλων θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα σαμπουάν και ένα κοντίσιονερ που να ταιριάζει με τον τύπο των μαλλιών σας.

Θα πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε προϊόντα μαλλιών με χημικές ουσίες, επιλέγοντας κάποια φυτικά, με βότανα κλπ.

Φροντίστε πάντα να λούζετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και όχι ζεστό, γιατί μπορεί να μπλοκάρουν οι πόροι.

Αποφύγετε τα προϊόντα styling μαλλιών

Αν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποφύγετε εντελώς τα προϊόντα και τις συσκευές styling μαλλιών, αφήνοντας τα μαλλιά σας να μακρύνουν φυσικά. Τα προϊόντα styling μαλλιών μπορεί να βλάψουν την ποιότητα της τρίχας, αποτρέποντας έτσι τη σωστή ανάπτυξή της.

Επίσης, αποφύγετε τις συσκευές θέρμανσης, καθώς η θερμότητα που παράγεται από αυτές μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας αδύναμα.

Φροντίστε για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής

Η καλή φροντίδα των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής σας αποτελεί σπουδαίο παράγοντα για τη σωστή ανάπτυξη της τρίχας. Κάνοντας συχνά μασάζ και βουρτσίζοντας τα μαλλιά σας, βοηθάτε στην καλή κυκλοφορία του αίματος, η οποία με τη σειρά της συντελεί στην ταχύτερη ανάπτυξη της τρίχας.

Διατηρείτε τον τριχωτό της κεφαλής σας καθαρό και απαλλαγμένο από την πιτυρίδα και άλλα συσσωρευμένα υπολείμματα.

Απαλλαχτείτε απ’ την ψαλίδα

Κόβοντας τις άκρες των μαλλιών σας δεν επηρεάζετε τα θυλάκια του τριχωτού της κεφαλής, αυτό δηλαδή που καθορίζει το πόσο γρήγορα και πόσο πολύ τα μαλλιά σας μεγαλώνουν. Τα μαλλιά μας μεγαλώνουν κατά μέσο όρο 1,27 εκατοστά κάθε μήνα-είτε τα κόβουμε είτε όχι.

Παρόλα αυτά, όταν κόβετε τακτικά τις άκρες των μαλλιών σας, τα κάνετε να δείχνουν λίγο πιο μακριά, και αυτό γιατί εξαφανίζοντας την ψαλίδα από τα μαλλιά σας, μειώνετε το σπάσιμο της τρίχας, την αιτία δηλαδή που κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται λεπτότερα στις άκρες και επομένως πιο κοντά.

Κάθε 8 έως 12 εβδομάδες, ζητήστε από τον κομμωτή σας να πάρει από τα μαλλιά σας το ελάχιστο που απαιτείται για την εξάλειψη της ψαλίδας.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές:

– Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πολύ απαλά με μια καλή βούρτσα. Το ίδιο κάντε και πριν λουστείτε, γιατί εκτός του ότι αυτό βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος του τριχωτου της κεφαλής, αποφεύγετε και το υπερβολικό μπλέξιμο κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

– Προστατέψτε τα μαλλιά σας όταν βρίσκεστε έξω στον ήλιο ή όταν έχει κρύο και θυελλώδεις ημέρες, φορώντας ένα καπέλο ή ότι άλλο προτιμάτε.

– Κατά τη διάρκεια του ύπνου, χρησιμοποιείτε πάντα μεταξωτή μαξιλαροθήκη, γιατί μπορεί και προστατεύει τα μαλλιά σας από το σπάσιμο.

– Το άγχος και η κατάθλιψη μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική απώλεια μαλλιών. Επομένως, προσπαθήστε να παραμείνετε χαλαρές και μακριά από εντάσεις.

– Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε μάσκες μαλλιών, οι οποίες με τα πολύτιμα συστατικά τους βοηθούν στην θρέψη της τρίχας.

– Μη δένετε τα μαλλιά σας πολύ σφιχτά, καθώς με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνετε τις ρίζες τους και κάνετε πιο εύκολο το σπάσιμο της τρίχας. Επιλέξτε καλύτερα ένα άνετο και χαλαρό στυλ χτενίσματος.

– Καρδιαγγειακές και αερόβιες ασκήσεις έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν ορισμένες ορμόνες που βοηθούν επίσης στο γρηγορότερο ρυθμό ανάπτυξης της τρίχας.

Πηγή: antigiransi.com

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *