Πώς θα δείχνουν οι άνθρωποι σε 100.000 χρόνια

697D305E91BEACFC54C2EDEE337D129E.jpg

  Πώς θα είναι άραγε η ανθρώπινη όψη στο μέλλον, σε 100.000 χρόνια από τώρα, αναρωτήθηκε η αρθρογράφος του Observer, Parmy Olson, σε πρόσφατη δημοσίευσή της.

Η ίδια μίλησε με τον ερευνητή Nickolay Lamm, ο οποίος έκανε μια πρόβλεψη για την εικόνα του ανθρώπου στο μέλλον και κατέληξε στην άποψη ότι οι άνθρωποι θα μοιάζουν σαν τους εξωγήινους στην ταινία «Στενές επαφές τρίτου τύπου»: μεγάλα μάτια σαν εντόμων, τεράστια μέτωπα και χρωματικές διαφορές στο δέρμα.

Αυτό είναι βέβαια μια εικασία, όμως για να φτιάξει τις συγκεκριμένες εικονογραφήσεις ο Lamm, βασίστηκε στις συζητήσεις που έκανε με τον Dr Alan Kwan, ειδικό στην υπολογιστική γονιδιωματική από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

Οι εκτιμήσεις του Kwan για το πώς θα μοιάζει το ανθρώπινο πρόσωπο σε 20.000, σε 60.000 και σε 100.000 χρόνια βασίστηκαν σε δύο θεμελιώδεις εξελίξεις: τις περιβαλλοντικές αλλαγές και τη γνώση που θα έχει ο άνθρωπος πάνω στην ανθρώπινη βιολογία και εξέλιξη, χάρη στις προόδους της γενετικής μηχανικής.

Οι αλλαγές στον αέρα και το φως γύρω μας θα οδηγήσουν σε προσαρμογές στη δομή του προσώπου μας, αλλά θα αλλάξουν και τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας ανάλογα με το τι θα είναι γενετικά «μοντέρνο» εκείνη την εποχή.

Μία από τις πιο εμφανείς αλλαγές θα είναι το μέγεθος του μετώπου, ένα τμήμα του ανθρώπινου σώματος που μεγαλώνει από την εποχή του Μεσαίωνα. Θα συνεχίσει να πρήζεται στις επόμενες χιλιετίες και να προσαρμόζεται σε μεγαλύτερους εγκεφάλους.

antres.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.