Πώς θα αποφύγουμε τις παρενέργειες του ποτού

 
Την περίοδο των γιορτών, δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφασίζουν να το «ρίξουν έξω», καταναλώνοντας μεγαλύτερες ποσότητες αλκοόλ απ’ ό,τι συνήθως.


Ωστόσο, για να μην μας «πειράξει» το ποτό, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που μπορούμε να εφαρμόσουμε. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί…

Αρχικά, φροντίζουμε να πίνουμε το ποτό σκέτο, χωρίς αναψυκτικό. Και αυτό γιατί, τα αναψυκτικά περιέχουν υδατάνθρακες που κάνουν το ποτό πιο γλυκό, οπότε μεθάμε ευκολότερα, ενώ πίνουμε και περισσότερο επειδή είναι πιο ευχάριστο στη γεύση. Επιπλέον, καθώς τα αναψυκτικά περιέχουν θερμίδες, μάς προσθέτουν βάρος.

Αντίθετα, προτιμούμε να πιούμε το ποτό αραιωμένο με νερό, ή με πάγο. Έτσι, κρατάει περισσότερο και το αλκοόλ αραιώνεται.

Από την άλλη, η μπύρα είναι προτιμότερο να πίνεται με αφρό, καθώς έτσι ελευθερώνει το ανθρακικό που περιέχει. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μετριάζουμε τα προβλήματα που το ανθρακικό προκαλεί, όπως είναι το φούσκωμα στο στομάχι.

Επιπλέον, η δημιουργία αφρού, εμποδίζει την μπύρα να έρθει σε επαφή με το οξυγόνο, κάτι που προκαλεί οξείδωση που οδηγεί στην απώλεια γεύσης και αρώματος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *