Πώς θα απαλλαγείτε από τις κακές συνήθειες

7BA3FA4B1EBAAE92C5AA203AF897BF40.jpg

  Έχει έρθει η ώρα να απαλλαγείτε από τις κακές σας συνήθειες. Μην το αναβάλλετε άλλο!

Πληθώρα ειδικών εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα σας παρέχουν τα απαραίτητα κίνητρα για να… κόψετε το κάπνισμα, να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας και να αρχίσετε επιτέλους τη γυμναστική.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να πετύχετε το στόχο σας και να αφήσετε πίσω σας όσα ενοχλούν εσάς και τους γύρω σας:

Οκτώ κακές συνήθειες που μπορείτε να κόψετε με τη βοήθεια «έξυπνων εφαρμογών»

1. Κάπνισμα

habit1.jpg

Η πλειοψηφία των καπνιστών ομολογεί ότι δυσκολεύεται πάρα πολύ να κόψει το τσιγάρο.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που έχουν δοκιμάσει τα πάντα (χάπια, ειδικά αυτοκόλλητα και τσίχλες) για να περιορίσετε τον εθισμό σας στη νικοτίνη και δεν τα έχετε καταφέρει, δείτε παρακάτω μερικές εφαρμογές για smartphones, που σύμφωνα με το Mashable θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας:

• Quit It: Είναι μια δωρεάν εφαρμογή για iOS που σας ενημερώνει για το πόσα χρήματα μπορείτε να αποταμιεύσετε αν κόψετε το κάπνισμα, πόση πίσσα γλιτώνετε τον οργανισμό σας και πόσα τσιγάρα έχετε καταφέρει να… μην καπνίσετε.

• Kwit: Είναι μια δωρεάν εφαρμογή για iOS και Android. Το Kwit αποσκοπεί στο να κάνει τη διαδικασία απαλλαγής από το κάπνισμα παιχνίδι, δημιουργώντας επίπεδα και αξιολογήσεις του «ταξιδιού» σας μέχρι να γίνεται ο «Ultimate Kwitter».

2. Φάγωμα των νυχιών

habit2.jpg

Δε μπορείτε να σταματήσετε να τρώτε τα νύχια σας; Μάλλον έχει έρθει η ώρα να δοκιμάσετε τη δύναμη της… ύπνωσης.

Η εφαρμογή Stop Nail Biting για iOS (στοιχίζει 5,99 δολάρια) θα σας βοηθήσει με ηχογραφημένα ακουστικά μηνύματα να απαλλαγείτε από την κακή σας συνήθεια, ενώ εσείς κοιμάστε.

Μπορείτε ακόμη μέσω ενός φωτογραφικού ημερολογίου να παρακολουθείτε την πρόοδο στις άκρες των… δαχτύλων σας.

3. Junk food

habit3.jpg

Ξεχάστε τις τηγανητές πατάτες και το junk food. Όσο περισσότερο τρώτε τέτοιου είδους φαγητά, τόσο περισσότερο θα τα αποζητά ο οργανισμός σας.

• Fooducate: Είναι μια εφαρμογή που παρέχεται δωρεάν τόσο σε iOS όσο και σε Android συσκευές και σκοπός της είναι να εκπαιδεύσει τους χρήστες σε ό,τι αφορά τις… «βρώμικες» λεπτομέρειες του φαγητού που πρόκειται να καταναλώσουν. Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ένα επεξεργασμένο τρόφιμο, σκανάρετε το barcode με τη βοήθεια της εφαρμογής και ενημερωθείτε για τα συστατικά που περιέχει.

• Eat This, Not That: Είναι μια εφαρμογή για συσκευές iOS και Android (κόστος 4,99 δολάρια) που αποσκοπεί να σας κρατήσει μακριά από το junk food. Κάθε φορά που θα επιθυμείτε κάτι η εφαρμογή θα σας προτείνει μια εναλλακτική και πιο υγιεινή επιλογή.

4. Βρώμικοι, άτακτοι και ανοργάνωτοι

habit4.jpg

Το συμμάζεμα του δωματίου σας θα γίνει μια πολύ εύκολη υπόθεση με τη βοήθεια των παρακάτω εφαρμογών:

• Unf*ck Your Habitat: Διατίθεται με 1,99 δολάρια σε iOS και Android συσκευές. Έχει σχεδιαστεί κατάλληλα έτσι ώστε κάθε «οικιακή υποχρέωση» να μετατρέπεται σε ευχάριστη «πρόκληση».

• House Clean: Διατίθεται δωρεάν σε συσκευές Android. Είναι στην ουσία μια «μέγα-to-do list» που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε οργανωμένοι και θα σας υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις που πρέπει να φέρετε εις πέρας.

5. Συνεχείς αναβολές

habit5.jpg

Αναβάλλετε συνεχώς πράγματα για αργότερα; Σίγουρα δεν είστε οι μόνοι, αλλά και σίγουρα θα πρέπει να κάνετε κάτι για να αλλάξετε αυτή σας τη συνήθεια.

• Yelling Mom: Θυμάστε τότε που ήσασταν παιδιά που η μαμά σας ήταν αυτή που σας υπενθύμιζε πάντα τι έχετε να κάνετε; Με 0,99 δολάρια οι χρήστες συσκευών iOS μπορούν να κατηγοριοποιήσουν τα καθήκοντά τους σε λίστες, να βάλουν υπενθυμίσεις και να θέσουν προθεσμίες και η «Yelling Mom» θα φροντίσει να τις θυμηθούν έγκαιρα.

• Procraster: Κοστίζει 2,99 δολάρια και διατίθεται σε συσκευές iOS. Σκοπός της είναι πρώτα να κατανοήσετε τις υποχρεώσεις σας, μετά να τις αναλύσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στη συνέχεια να τις κατηγοριοποιήσετε με σειρά προτεραιότητας. Με τη βοήθεια χαρτών, στατιστικών και ειδικών λογαρίθμων η εφαρμογή σας δείχνει την πρόοδό σας.

6. Δεν ασκείστε

habit6.jpg

Όλοι γνωρίζουμε ότι η γυμναστική κάνει καλό στην υγεία και πρέπει να ασκούμαστε τακτικά, όμως λίγοι το κάνουν… Άλλωστε ο καναπές είναι πιο άνετος από τα όργανα και τους πάγκους του γυμναστηρίου.

• Nexercise: Διατίθεται δωρεάν σε iOS και Android. Κάνει «παιχνίδι» τις ασκήσεις γυμναστικής και τις μετατρέπει σε πρόκληση που μπορείτε να μοιράζεστε και με τους φίλους σας. Κάθε φορά που εκτελείτε κάτι σωστά ανταμείβεστε με δώρα, όπως Best Buy gift cards και κουπόνια… τα οποία σχετίζονται πάντα με κάποιο τρόπο με τη γυμναστική (π.χ. energy bars).

• Endomondo: Διατίθεται δωρεάν και είναι κάτι σαν ένα ξεχωριστό κοινωνικό δίκτυο, αφιερωμένο σε μια κοινότητα ανθρώπων που κινητοποιούν ο ένας τον άλλον και μοιράζονται τα νέα τους… που σχετίζονται με τη γυμναστική.

7. Ξεχνάτε την υγεία των δοντιών σας

habit7.jpg

Αρκετοί ξεχνούν να πλύνουν τα δόντια τους, να χρησιμοποιήσουν οδοντικό νήμα, ή να αλλάζουν την οδοντόβουρτσά τους κάθε τρεις μήνες. Με την εφαρμογή Brush DJ, που διατίθεται δωρεάν σε iOS και Android, θα έχετε πάντα μαζί σας έναν… «οδοντίατρο τσέπης». Σας χρονολογεί την ώρα που βουρτσίζετε τα δόντια σας και σας υπενθυμίζει πότε πρέπει να αγοράσετε καινούρια οδοντόβουρτσα, ενώ κρατά σημειώσεις και για τα ραντεβού σας με τον οδοντίατρο.

8. Ξοδεύετε πολλά

habit8.jpg

Πολλοί άνθρωποι είναι από τη φύση τους σπάταλοι και δε μπορούν να διαχειριστούν σωστά τα οικονομικά τους.

• Level Money:
Είναι μια εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν για συσκευές iOS και Android και λειτουργεί σαν ένα «εικονικό πορτοφόλι». Συνδέεται με το λογαριασμό σας στην τράπεζα και καταγράφει πόσα ξοδεύετε και πού. Ο χρήστης μπορεί να καθορίσει πόσα θέλει να αποταμιεύσει και να ξοδέψει και το Level… κάνει όλα τα υπόλοιπα. Σας ενημερώνει για την πρόοδό σας, δείχνοντάς σας πόσα έχετε ξοδέψει μέσα στην ημέρα, και πόσα σας έχουν μείνει για την υπόλοιπη εβδομάδα και μήνα.

• Mint: Είναι μια εφαρμογή που διατίθεται δωρεάν για συσκευές iOS και Android. Οι χρήστες συγχρονίζουν τις πληροφορίες από τον τραπεζικό τους λογαριασμό με το τι σχεδιάζουν να ξοδέψουν. Μπορούν ακόμη να θέσουν οικονομικούς στόχους και να παρακολουθούν την πρόοδό τους.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.