Πώς θα απαλλαγείτε από τις φοβίες σας

071AECF146B0E149AA1023D3B1AB9117.jpg

  Την επόμενη φορά που θα δείτε μια… τεράστια αράχνη να έρχεται κατά πάνω σας, φωνάξτε κάποιον για βοήθεια!

Σάς φαίνεται αυτονόητο;

Ίσως.

Ερευνητές από τη Σουηδία όμως εξηγούν το λόγο. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όταν βλέπουμε κάποιον άλλο να αντιμετωπίζει την αιτία του τρόμου μας με ψυχραιμία και ασφάλεια, αυτό μπορεί να μάς βοηθήσει να ξεπεράσουμε το φόβο μας… για πάντα!

Μια ερευνητική ομάδα από το Ινστιτούτο Karolinska της Σουηδίας, ισχυρίζεται ότι το να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας με αυτόν τον τρόπο, απ’ ό,τι έχοντας προσωπικές εμπειρίες είναι πιο αποτελεσματικό.

«Οι πληροφορίες για το τι είναι επικίνδυνο και τι ασφαλές στο περιβάλλον που ζούμε, μεταφέρονται από τρίτους μέσω κοινωνικών μορφών μάθησης» ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Armita Golka.

Η ίδια υποστήριξε ότι χάρη στη μελέτη τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μάθηση μέσα από κοινωνικές μορφές όχι μόνο διευκολύνει τη διαδικασία αυτή καθ’ αυτή, αλλά εμποδίζει την ανάκτηση του αισθήματος φόβου στη μνήμη.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η μάθηση που βασίζεται σε κάποιο μοντέλο μπορεί να συμβάλει στη βελτιστοποίηση της θεραπείας στην οποία εκτίθεται το άτομο, αποδυναμώνοντας την ανάκτηση των διδαγμάτων φόβου» κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *