Πώς θα απαλλαγείτε άμεσα από τα κονδυλώματα

239E85659FEF7E953E646FF5756AB888.jpg

  Θέλετε να σβήσετε για πάντα από τη μνήμη σας την τελευταία σεξουαλική επαφή που είχατε πριν μερικούς μήνες. Μια μέρα εμφανίσατε μικροσκοπικά σπυράκια στο αιδοίο που στην συνέχεια μεγάλωσαν και να που ακόμα ταλαιπωρήστε με τα κονδυλώματα και τις κρυοπηξίες!

Μην απογοητεύεστε. Η τεχνολογία νέας γενιάς εξαλείφει τις συγκεκριμένες βλάβες του δέρματος με laser C02 ακόμα και μέσα σε 1 συνεδρία. Η μέθοδος εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και στην χώρα μας με εντυπωσιακά αποτελέσματα και παρουσιάζει αρκετά πλεονεκτήματα άλλων πιο παραδοσιακών θεραπειών.

Μέθοδος γρήγορη και αναίμακτη

«Η θεραπεία των κονδυλωμάτων με laser C02 μας προσφέρει το πλεονέκτημα ότι είναι γρήγορη και ανώδυνη, αφού γίνεται με τοπική αναισθησία» επισημαίνει η Δρ Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, μέλος της Ελληνικής HPV Εταιρείας, επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine.

Και συνεχίζει: «Το laser εξαλείφει τα κονδυλώματα την ίδια στιγμή, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους άντρες και τις γυναίκες που τα φέρουν στο σώμα τους. Μπορεί οι βλάβες αυτές να είναι καλοήθεις αλλά μεταδίδονται πολύ εύκολα και γρήγορα και πολλαπλασιάζονται δημιουργώντας σε πολύ κόσμο ψυχολογικό πρόβλημα και κακή εικόνα για τον εαυτό τους».

kaodp2.jpg

Επιπλέον, όπως επισημαίνει η Δρ Τσιατούρα η μέθοδος με το laser C02 είναι αναίμακτη και δεν αφήνει δύσμορφες ουλές, κάτι που ίσως συμβεί με επαναληπτικές συνεδρίες κρυοπηξίας. Έχετε υπόψη σας ότι το laser C02 αντιμετωπίζει τη βλάβη σε 1 ή περισσότερες συνεδρίες, ανάλογα με την έκταση και τον αριθμό των κονδυλωμάτων, αλλά και το δικό σας ανοσολογικό σύστημα, το αν καπνίζετε, τρέφεστε υγιεινά, κοιμάστε καλά κ.ά.

Η πρόληψη

Τα κονδυλώματα εμφανίζονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων (είσοδος κόλπου, αιδοίο, χείλη αιδοίου, πρωκτός, πέος, όρχεις, ακροποσθία κ.ά) και οφείλονται στον ιό HPV που μεταδίδεται με την σεξουαλική επαφή κάθε μορφής (ακόμα και με στοματικό έρωτα). Μοιάζουν με ελιές στο χρώμα του δέρματος ή με μικρογραφία κουνουπιδιού. Πρέπει να τα αντιμετωπίσετε άμεσα γιατί μεταφέρονται πολύ εύκολα στον σύντροφό σας, καθώς το προφυλακτικό δεν προστατεύει πάντα.

Η κλινική εξέταση στον δερματολόγο είναι πολύ σημαντική. Όπως εξηγεί η Δρ Τσιατούρα το σύγχρονο τεστ HPV DNA test δείχνει αν ταυτόχρονα με τις καλοήθεις βλάβες στο δέρμα σας ο τράχηλος της μήτρας έχει μολυνθεί εσωτερικά από άλλους επικίνδυνους τύπους του ιού HPV. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να παρακολουθείστε στενά.

kaodp3.jpg
Αμαλία Τσιατούρα, δερματολόγος επιστημονική διευθύντρια του Δερματολογικού τμήματος της κλινικής Cosmetic Derma Medicine

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *