Πώς τα μηνύματα στο κινητό βλάπτουν την υγεία

F7CD9F724961AC678B6481A86BB6B054.jpg

  Η αποστολή μηνυμάτων και η χρήση υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για μακρές χρονικές περιόδους, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το προσδόκιμο ζωής, αναφέρει νέα έρευνα.

Ειδικοί χειροπρακτικής πιστεύουν, ότι η στάση του σώματος (καμπούριασμα) που παίρνουν οι χρήστες όταν χρησιμοποιούν τις έξυπνες κινητές συσκευές τους (smartphones, tablets κ.ά.) μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην αναπνοή, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιαγγειακά προβλήματα αργότερα στη ζωή τους, αυξάνοντας τον κίνδυνο θανάτου σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η μελέτη, που διεξήχθη από την Ένωση United Chiropractic Association (UCA) στη Μεγάλη Βρετανία, αναφέρει ότι η κακή στάση του σώματος θα μπορούσε να αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία κάποιου, όπως για παράδειγμα η παχυσαρκία.

Στη μελέτη τους οι ερευνητές υπονοούν ακόμη, ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στη στάση του σώματος, που παίρνουν οι χρήστες των έξυπνων κινητών συσκευών, όταν στέλνουν μηνύματα, emails, ή όταν παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια (σκύβοντας προς τα μπροστά), με την υπερκύφωση, η οποία συνδέεται με πνευμονικές νόσους και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, όταν κάποιος σκύβει το κεφάλι του και ρίχνει τους ώμους προς τα μπροστά ενώ κοιτάζει μια οθόνη ενός κινητού ή μιας ταμπλέτας, είναι πιο δύσκολο να πάρουν μια ολοκληρωμένη ανάσα εξαιτίας των περιορισμένων κινήσεων που μπορούν να κάνουν οι μύες τους.

Επιπλέον, τα πλευρά δεν κινούνται σωστά, με αποτέλεσμα η καρδιά και οι πνεύμονες να μη λειτουργούν πλήρως και αποτελεσματικά.

Οι ερευνητές επισημαίνουν, ότι οι άνθρωποι τις περισσότερες φορές δε γνωρίζουν ότι μπορεί να κάνουν μεγαλύτερο κακό στον οργανισμό τους μακροπρόθεσμα, επειδή τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα δεν είναι τόσο αισθητά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *