Πώς συνδέεται το αλκοόλ με τη γονιμότητα των ανδρών

A6392B27D78F540277D7B98C647A260D.jpg

  Αν σας αρέσει το αλκοόλ, τότε έχετε ακόμη μία δικαιολογία για να πίνετε ένα ποτηράκι παραπάνω. Αλλά με προσοχή όμως και δίχως καταχρήσεις…

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές ένα ποτό την ημέρα… διπλασιάζει τις πιθανότητες ενός άντρα να γίνει πατέρας.

Η ίδια έρευνα αναφέρει ακόμη, ότι όσοι ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τη δημιουργία οικογένειας, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο να περιορίσουν την κατανάλωση καφέ, καθώς -όπως υποστηρίζουν- μόλις δύο καφέδες την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες σύλληψης ενός ζευγαριού.

Μία άλλη έρευνα αναφέρει, ότι οι χορτοφάγοι έχουν χαμηλότερη ποσότητα και ποιότητα σπερματοζωαρίων, σε σχέση με τους υπόλοιπους άντρες.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη μελέτη, ερευνητές από το Γενικό Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στη Μασαχουσέτη εξέτασαν 105 άντρες, των οποίων οι σύντροφοι έκαναν εξωσωματική γονιμοποίηση.

Ο μέσος όρος ηλικίας των αντρών ήταν τα 37 έτη.

«Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας έδειξαν ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν, είτε φυσιολογικά είτε μέσω της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, κι αυτό γιατί το αλκοόλ βοηθά στη μείωση του άγχους» εξήγησε στη Daily Mail ο Dr Allan Pacey από το πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι έπιναν πιο πολύ αλκοόλ είχαν 57% πιθανότητες η προσπάθεια εξωσωματικής να είναι επιτυχής, σε σχέση με το ποσοστό 28% σε όσους έπιναν λιγότερο.

Σε ό,τι αφορά την καφεΐνη, οι ερευνητές βρήκαν ότι τα ποσοστά γεννήσεων από 52% σε όσους κατανάλωναν μικρές ποσότητες έπεφταν στο 19% για όσους έπιναν πολλούς καφέδες (πάνω από 265mg τη μέρα).

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *