Πώς οι… κάλτσες μπορούν να ανεβάσουν τη λίμπιντο

B295E12B808323672C740156A3AC7A22.jpg

  Είστε ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική σας ζωή; Αν η απάντηση είναι «όχι» μην απελπίζεστε… δεν είστε οι μόνοι.

Σύμφωνα με έρευνες, εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα σεξουαλικής φύσεως. Μάλιστα, όπως αναφέρει πρόσφατη έρευνα που επικαλείται η Daily Mail, το 40% των ζευγαριών πιστεύουν ότι η σεξουαλική τους ζωή θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη.

Η λίμπιντο είναι διαφορετική από άτομο σε άτομο, αν όμως έχετε παρατηρήσει κάποια αλλαγή στην επιθυμία ή τη σεξουαλική σας διάθεση και λειτουργία, ίσως δε θα έπρεπε να το παραμελήσετε καθώς θα μπορούσε να είναι ένδειξη σωματικής ή ψυχικής υγείας, ανέφερε ο Dr Michael Perring, ειδικός στη σεξουαλική ιατρική.

«Σε γενικές γραμμές, αν κάποιος έχει καλή σεξουαλική ζωή, αυτό είναι σημάδι καλής υγείας. Η μειωμένη λίμπιντο ή στυτική δυσλειτουργία μπορεί ορισμένες φορές να υποδηλώνει μια υποκείμενη κατάσταση, όπως ο διαβήτης» πρόσθεσε.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα «της κρεβατοκάμαρας» και πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε:

Κρύα πόδια
Μπορεί να σας φανεί αστείο, όμως ένας πολύ απλός τρόπος για να ανέβει η λίμπιντο μιας γυναίκας είναι να… φορέσει ένα ζευγάρι κάλτσες!

Σύμφωνα με μια μελέτη από το πανεπιστήμιο του Κρόνινγκεν στην Ολλανδία, το 80% των γυναικών κατάφερνε να φτάσει σε οργασμό όταν φορούσε κάλτσες, με το ποσοστό αυτό να πέφτει στο 50% όταν ήταν ξυπόλητες.

Αυτό έχει να κάνει με το πόσο ασφαλής και άνετα νιώθει μια γυναίκα. Οι περιοχές του εγκεφάλου που ευθύνονται για το άγχος και το φόβο (αμυγδαλή και προμετωπιαίος φλοιός) πρέπει να απενεργοποιηθούν προκειμένου μια γυναίκα να καταφέρει να φτάσει στην κορύφωση.

«Ένα ευχάριστο περιβάλλον, με καλή θερμοκρασία δωματίου, είναι σημαντικοί παράγοντες για να την κάνετε να νιώσει ασφάλεια, άνεση και σιγουριά» πρόσθεσε ο καθηγητής.

Φάρμακα κατά της φαλάκρας

Ορισμένοι άντρες φοβούνται ότι η φαλάκρα επηρεάζει το πόσο ελκυστικοί δείχνουν. «Όμως οι θεραπευτικές αγωγές που χορηγούνται για τη φαλάκρα, ίσως τους προκαλέσουν μερικά προβλήματα απόδοδης στο κρεβάτι» ισχυρίζεται ο Dr Radha Modgil από το Λονδίνο, ο οποίος ειδικεύεται στη σεξουαλική υγεία.

«Η ουσία finasteride, που χορηγείται για την αντιμετώπιση της φαλάκρας, μπλοκάρει την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη και επηρεάζει τη λίμπιντο και τη στυτική λειτουργία» λέει ακόμη ο ίδιος.

Το ανησυχητικό είναι ότι η κατάσταση αυτή ίσως να μην είναι άμεσα αναστρέψιμη. Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε πριν από ένα χρόνο σε 71 άντρες, από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον με επικεφαλής τον Dr Michael Irwig, βρήκε ότι η ουσία finasteride προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία, που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 40 μήνες αφότου σταματήσει η χορήγησή της.

Βουλωμένη μύτη
Η σημασία της όσφρησης στη λίμπιντο είναι δεδομένη. Η μυρωδιά επίσης επηρεάζει το πόσο ελκυστικούς μας βρίσκουν οι άλλοι και πόσο ελκύουν εμάς.
 
Πριν από ένα χρόνο, έρευνα από το πανεπιστήμιο του Κρόνινγκεν, έδειξε ότι οι άνδρες που έπασχαν από ανοσμία είχαν κατά μέσο όρο λιγότερες σεξουαλικές συντρόφους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι, υποσυνείδητα χρησιμοποιούμε τη μυρωδιά για να αναγνωρίσουμε τη συναισθηματική κατάσταση των άλλων.

Η οσμή παίζει επίσης σημαντικό ρόλο εξαιτίας των φερομονών (οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται με τον ιδρώτα).

Σύμφωνα με επιστήμονες από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, η μυρωδιά της τεστοστερόνης και των οιστρογόνων ενεργοποιεί τον υποθάλαμο –την περιοχή του εγκεφάλου που ευθύνεται για τη διάθεση, τη σεξουαλική συμπεριφορά και τις ορμόνες.

Αυτό ίσως εξηγεί το γεγονός γιατί το 83% των ανθρώπων που υποφέρουν από αλλεργίες, αναφέρουν ότι αυτό επηρεάζει τη σεξουαλική τους ζωή, προσθέτει μια άλλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Allergy and Asthma Proceedings.

Τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα
Τα ζευγάρια που έχουν τηλεόραση στο υπνοδωμάτιό τους κάνουν λιγότερο σεξ, από όσα δεν έχουν. Σε αυτό το συμπέρασμα είχε καταλήξει μια έρευνα του 2006, στην οποία συμμετείχαν 523 ζευγάρια από την Ιταλία.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το τι βλέπει κανείς παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην σεξουαλική υγεία ενός ζευγαριού, με τις βίαιες ταινίες και τα ριάλιτι να «σκοτώνουν το πάθος».

Ούλα που ματώνουν

Οι άντρες που έχουν ασθένειες στα ούλα έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Sexual Medicine τον περασμένο Δεκέμβρη.

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Inonu στην Τουρκία, ισχυρίζονται ότι η σεξουαλική δυσλειτουργία και οι ασθένειες στα ούλα προκαλούνται από τους ίδιους παράγοντες κινδύνου, όπως η γήρανση, το κάπνισμα, ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές ασθένειες.

Αυτό βέβαια, δε σημαίνει, ότι αν πλένετε τα δόντια σας θα… βελτιωθούν οι επιδόσεις σας στο κρεβάτι, αλλά αν έχετε προβλήματα στα ούλα και υποφέρετε από… ανικανότητα, ίσως αυτό να οφείλεται σε κακή κυκλοφορία του αίματος, και είναι ο τρόπος που βρίσκει το σώμα σας για να σάς προειδοποιήσει να κάνετε έναν καρδιολογικό έλεγχο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *