Πώς να παραμείνετε ήρεμοι σε στρεσογόνες καταστάσεις στη δουλειά

Η προϊσταμένη ξεσπά επάνω σας, ο διευθυντής έχει τις κακές του και οι συνάδελφοί σας δε σας αφήνουν να δουλέψετε; Αν χάνετε συχνά την ηρεμία σας στη δουλειά, δείτε πώς μπορείτε να την ξαναβρείτε μέσα σε μερικά λεπτά.

  • Βάλτε στην επιφάνεια εργασίας ένα wallpaper που σας «ταξιδεύει».
  • Πάρτε μια κρέμα χεριών με ευκάλυπτο και δυόσμο και φυλάξτε τη στο συρτάρι σας. Όταν αρχίσετε να στρεσάρεστε, κάντε λίγο μασάζ με αυτή στα χέρια σας. Η μυρωδιά και το μασάζ θα σας κάνουν να χαλαρώσετε.
  • Σηκωθείτε από το γραφείο σας και βγείτε για λίγο έξω. Ακόμη και λίγα λεπτά θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το κεφάλι σας και να ξαναβρείτε την ψυχραιμία σας.
  • Αν είστε μόνοι στο γραφείο, κλείστε για λίγο τα φώτα και τα μάτια σας και σκεφτείτε 5 καλά πράγματα που σας συνέβησαν μέχρι στιγμής τη συγκεκριμένη ημέρα. Στο χέρι σας είναι να συνεχίσετε να σας συμβαίνουν.
  • Πείτε λίγο τσάι. Προκειμένου να το απολαύσετε και να το αφήσετε να σας χαλαρώσει, προτιμήστε να κάνετε ένα διάλειμμα πίνοντάς το κι όχι να κρατάτε με το ένα χέρι το φλιτζάνι και με το άλλο να πληκτρολογείτε.Να θυμάστε: Εκείνο που μπορείτε να κοντρολάρετε στην εργασία σας είναι η προσπάθεια που καταβάλλετε. Δεν υπάρχει κάτι που σημαντικό από αυτό.

Το μυστικό

Όταν τα πράγματα είναι «ζόρικα» και αγχωτικά στη δουλειά ξεχνάτε να παίρνετε ανάσα. Θυμηθείτε να παίρνετε βαθιές ανάσες σε τακτά διαστήματα και να μην πανικοβάλλεστε, ώστε η αρτηριακή σας πίεση να διατηρείτε στα σωστά επίπεδα και να μην αυξάνονται τα επίπεδα του στρες.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *