Πώς να διατηρήσετε τα γένια σας καθαρά

5C4B80296451CFEC1156754A359B7054.jpg

  Αντί να φρικάρετε με τους ανθρώπους που λένε ότι τα γένια είναι γεμάτα μικρόβια, επικεντρωθείτε στο πώς θα διατηρήσετε τα γένια σας ή και το μούσι σας υγιές και λαμπερό.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει την εμφάνισή τους δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία τα γένια αποτελούν καταφύγιο για πολύ περισσότερα βακτήρια απ’ ό,τι τα ξυρισμένα πρόσωπα.

Η αλήθεια είναι ότι αν δώσετε στα βακτήρια μία μεγάλη επιφάνεια με ζεστό περιβάλλον στο οποίο μπορούν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, αυτά θα έρθουν, οπότε λογικό είναι τα γένια να αποτελούν ένα ιδανικό καταφύγιο.

Όμως δε χρειάζεται να φρικάρετε. Ακολουθήστε μερικές συμβουλές για να διατηρήσετε τη γενειάδα σας καθαρή και υγιή.

Κατ’ αρχάς θα πρέπει να εξαφανίσετε όποια ψίχουλα που βρίσκονται στα γένια σας, ενώ όπως και τα μαλλιά σας, τα μούσια σας επίσης θα λαδώσουν ανάμεσα στα λουσίματα.

Να τα πλένετε κάθε μέρα και να χρησιμοποιείτε ένα ειδικό προϊόν για την απολέπιση του δέρματος και το καθάρισμα των τριχών. Κάνοντας χρήση αυτών των προϊόντων, θα καταφέρετε να εξαφανίσετε τα περισσότερα βακτήρια που βρίσκονται στα γένια σας.

Μετά το πλύσιμο να φροντίζετε για την ενυδάτωση χρησιμοποιώντας ένα ειδικό προϊόν που μαλακώνει και τις τρίχες, αλλά και το δέρμα. Αυτή είναι η καλύτερη στρατηγική για πιο υγιές μούσι.

Διατηρήστε το μούσι σας τακτικό με συνεχή φροντίδα. Να το κουρεύετε ανά μερικές εβδομάδες ώστε να έχει καλό σχήμα. Επίσης, να το χτενίζετε καθημερινά και να φροντίζετε να μη μαζεύει υπολείμματα τροφής.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.