Πώς να αποκτήστε τη σιλουέτα των ονείρων σας

4E7C13A40FF6449CE15F0DDE85A7F6AA.jpg

  Σφιχτά οπίσθια, επίπεδη κοιλιά και καλλίγραμμα πόδια… Αυτό δεν είναι που επιθυμείτε; Οι παρακάτω ασκήσεις θα σας βοηθήσουν, γρήγορα κι εύκολα, να κάνετε τις φαντασιώσεις σας πραγματικότητα.

Αρκεί, βέβαια, να το θέλετε!

Ασκήσεις για την κοιλιά


Ξαπλώστε στο πάτωμα με την πλάτη και φέρτε τα γόνατά σας σε τέτοια θέση που να σχηματίζουν ορθή γωνία. Σταυρώστε τους αστραγάλους. Τοποθετείστε τα χέρια κάτω από το κεφάλι και σηκώστε ελάχιστα τον κορμό σας. Προσοχή: μη φέρνετε τα πόδια προς το μέρος σας.


Ξαπλώστε μπρούμυτα σε ένα τραπεζάκι και τεντώστε τα χέρια σας προς τα μπρος, χωρίς όμως να ξεπερνούν το κεφάλι σας. Τώρα, κινήστε το δεξί χέρι και το αριστερό πόδι ταυτόχρονα προς τα κάτω. Αντίθετα, το αριστερό χέρι και το δεξί πόδι κινούνται προς τα πάνω. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται συγχρόνως με αργές, συντονισμένες κινήσεις. Επαναλάβετε την άσκηση 8-10 φορές.


Στηριχθείτε με το δεξιό αγκώνα στο πάτωμα, τοποθετώντας το αριστερό χέρι μπροστά από το στομάχι σας. Τώρα, σηκώστε τα πόδια σας ελάχιστα από το πάτωμα, κρατώντας τα πάντα τεντωμένα.

Προσοχή!

Επαναλάβετε τις παραπάνω ασκήσεις 8-10 φορές την καθεμία.

Ασκήσεις για τα πόδια


Πάνω στο πάτωμα, λυγίστε τα γόνατα και τους αγκώνες σας, έτσι ώστε να στηρίζεστε σε αυτούς. Από τη θέση αυτή, σηκώστε το δεξί σας πόδι τεντώνοντάς το προς τα πίσω. Για μεγαλύτερη πίεση κάντε μερικές κινήσεις προς τα πάνω.
Επαναλάβετε την άσκηση 8-10 φορές.


Στηριχθείτε με τα χέρια σε έναν τοίχο, έτσι ώστε να γείρετε προς αυτόν και σηκώστε το δεξί πόδι από το πάτωμα. Στη θέση αυτή, μετρήστε μέχρι το οκτώ κι ελάτε στην αρχική σας θέση. Συνεχίστε με το άλλο πόδι. Μην ξεχνάτε όσο εκτελείτε αυτή την άσκηση να ρουφάτε το στομάχι σας. Επαναλάβετε την άσκηση 8-10 φορές.

Προσοχή!

Τόσο τις ασκήσεις για την κοιλιά όσο και για τα πόδια πρέπει να τις εκτελείτε συστηματικά για ένα μήνα. Για να είναι το αποτέλεσμα μόνιμο, μπορείτε το μηνιαίο αυτό πρόγραμμα να το επαναλαμβάνετε τέσσερις με έξι φορές το χρόνο σε συνδυασμό με σωστή διατροφή.

Πηγή: belife.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *