Πώς να αποφύγετε τους τραυματισμούς στο γυμναστήριο

E8FEE2771384ED78FA37F210ECC95826.jpg

  Η γυμναστική μας κάνει να νιώθουμε υγεία και ευεξία, αλλά συχνά οι τραυματισμοί που προκαλούνται δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας.

Αν λοιπόν ξεκινήσατε γυμναστήριο και θέλετε να αποφύγετε τους τραυματισμούς προσέξτε ιδιαίτερα:

Αν κάνετε κάνετε ποδήλατο ή αεροβική με στεπ:

Προσέξτε: τον πόνο στα γόνατα

Η αιτία: Το ύψος της σέλας ή του στεπ. Όταν η σέλα του ποδηλάτου είναι πολύ χαμηλά, τα γόνατα δέχονται μεγαλύτερη πίεση για να κινήσουν τα πετάλια, κάτι που μπορεί να τα καταπονέσει. Παράλληλα, η αεροβική σε στεπ ψηλότερο των 20-25 εκατοστών ασκεί πολύ μεγαλύτερη πίεση στα γόνατα.

Πώς να το εμποδίσετε: Τοποθετήστε έτσι τη σέλα ώστε να μην υπάρχει κλίση μεγαλύτερη του 10% στο γόνατο στο κατώτερο μέρος της πεταλιάς. Στο μάθημα αεροβικής, πάλι, ξεκινήστε με στεπ ύψους 5-10 εκατοστών και αύξησε το ύψος σταδιακά.

Αν κάνετε Πιλάτες

Προσέξτε: την ένταση στη μέση

Η αιτία: Ο αδύναμος μέσος κορμός σας. Όταν κάνετε ασκήσεις όπως roll-ups και hundreds, με τα πόδια τεντωμένα ή κοντά στο πάτωμα, οι κοιλιακοί και η μέση στηρίζουν τον κορμό. Αν οι κοιλιακοί σας δεν είναι πολύ δυνατοί, το βάρος πέφτει στους μυς της πλάτης.

Πώς να το εμποδίσετε: Κρατάτε τα γόνατα λυγισμένα και μακριά από το πάτωμα στην αρχή. Μπορεί να τα τεντώσετε και να χαμηλώσετε προς το πάτωμα σταδιακά, καθώς δυναμώνει ο κορμός σας.

Αν κάνετε Γιόγκα

Πρόσεξτε: το διάστρεμμα στη μυοτενοντώδη δομή του ώμου (τους μυς και τους τένοντες που συνδέουν το χέρι με τον ώμο).
Η αιτία: Αν το πάνω μέρος του σώματος φτάνει πολύ κοντά στο πάτωμα κατά την άσκηση, ασκείται υπερβολική πίεση στους ώμους.

Πώς να το εμποδίσετε: Σιγουρευτείτε ότι οι ώμοι σας δε φτάνουν ποτέ χαμηλότερα από τους αγκώνες. Έτσι, δε στηρίζεσαι στους ώμους αλλά στα χέρια.Το μυστικόΠάντα να κάνετε προθέρμανση και αποθεραπεία με διατάσεις για να αποφεύγετε τους τραυματισμούς.

Πηγή: omorfamystika.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.