Πώς να αποφύγετε τα διατροφικά λάθη όταν κάνετε δίαιτα

Η μάχη με τη ζυγαριά μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια, καθώς η επιθυμία μας για απώλεια βάρους συνοδεύεται συχνά από έντονη ανυπομονησία και από αγωνία για επίσπευση του αποτελέσματος.

Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν να αποφύγετε τις διάφορες διατροφικές «νάρκες» στην πορεία σας προς μία λεπτή σιλουέτα, σας παραθέτουμε τρία «όχι» που πρέπει να πείτε κατά τη διάρκεια της δίαιτας.

«Όχι» Nο1: Στερητικές και ακραίες δίαιτες

Οι μεγάλες «περικοπές» σε θερμίδες οδηγούν μεν σε απώλεια βάρους, ωστόσο τα κιλά που χάνουμε είναι ως επί το πλείστον μυϊκός ιστός, την ώρα που το ζητούμενό μας είναι να χαθεί λίπος. Όσοι ακολουθούν τέτοια διατροφικά σχήματα , εκτός του ότι κινδυνεύουν από διάφορα προβλήματα υγείας, καταλήγουν να πάρουν πίσω το βάρος που έχασαν, εάν όχι και περισσότερο, δεδομένου ότι μέσω αυτής της διαδικασίας μειώνεται σημαντικά ο μεταβολισμός τους.

«Όχι» Nο2: «Μαγικά φίλτρα»

Εάν σας ακούγονται πολύ καλά για να είναι αληθινά, πιθανότατα είναι. Πλέον κυκλοφορούν δεκάδες φόρμουλες αδυνατίσματος που υπόσχονται γρήγορη και άκοπη απώλεια κιλών και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μην ξεχνάτε όμως ότι, εφ’ όσον ένα σκεύασμα δεν είναι εγκεκριμένο από αρμόδιο φορέα, κανείς δε μπορεί να σας εξασφαλίσει ούτε αποτελεσματικότητα ούτε ασφάλεια.

«Όχι» Nο3: Σχήματα αποτοξίνωσης

Η αποτοξίνωση ίσως αποτελεί από τις πιο γνωστές τακτικές απώλειας βάρους παγκοσμίως. Αποτελεί όμως και έναν από τους ισχυρότερους διατροφικούς μύθους, καθώς το σώμα μας δεν μπορεί τόσο εύκολα να αποβάλλει τις τοξίνες και να «καθαρίσει» από τις διατροφικές ατασθαλίες ολόκληρων ετών λανθασμένης διατροφής.

Φροντίστε λοιπόν να μείνετε μακριά από μονοφαγικές και αποτοξινωτικές δίαιτες, καθώς δεν παρέχουν στον οργανισμό το σύνολο των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται και η μακροχρόνια εφαρμογή τους ελλοχεύει κινδύνους υγείας.

Κλείστε λοιπόν τα αυτιά σας στις παραπάνω «σειρήνες» και πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε μία ισορροπημένη διατροφή.

Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι ο πιο σωστός τρόπος απώλειας βάρους είναι η εφαρμογή ενός διαιτολογίου που βασίζεται στις αρχές της μεσογειακής διατροφής, σε συνδυασμό φυσικά με την τροποποίηση της διατροφικής συμπεριφοράς, ούτως ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να αποκτήσουμε υγιεινές συνήθειες που θα μας βοηθήσουν όχι μόνο να χάσουμε, αλλά και να διατηρήσουμε μακροπρόθεσμα το βάρος μας.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *