Πώς μπορείτε να ρυθμίσετε το τσιμπολόγημα των παιδιών

 
Σε όλα τα μικρά παιδιά, με την ανεξάντλητη ενέργεια για κίνηση και παιγνίδι , έρχεται η στιγμή που το καμπανάκι της πείνας χτυπά και τα στέλνει γραμμή στην κουζίνα για να φάνε. Και εκείνη την ώρα του πανικού είναι η δύσκολη στιγμή που όλοι μας κάτω από την πίεση των μικρών μπορούμε να κάνουμε κάποιες μη ενδεδειγμένες υποχωρήσεις. Τα φρούτα και οι χυμοί μετατρέπονται σε γλυκίσματα πλούσια σε ζάχαρη ή σε σνακ με πολλές θερμίδες και λίπη.


Και αυτό γιατί οι γονείς πολλές φορές έχουμε φροντίσει να γεμίσουμε τα ράφια και τα ντουλάπια με διάφορα τέτοια καλούδια για να μην λείψουν από τα μικρά μας.

Ναι αρκεί να ακολουθούσαμε μια έξυπνη στρατηγική.

Να έχουμε φρέσκα φρούτα σε ορατό σημείο μέσα στην κουζίνα μας

Να είναι πλυμένα και κομμένα τα φρούτα, έτοιμα για κατανάλωση πριν μας ζητήσουν ένα σνακ. Καλύτερα να τους τα προσφέρουμε εμείς παρά να έρθουν αναζητώντας τροφή στην κουζίνα

Να είναι εύκολα προσβάσιμα στα παιδιά τρόφιμα με θρεπτική αξία και με τέτοιο τρόπο τοποθετημένα στο ψυγείο ή στο ράφι ώστε να είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν όταν αναζητήσουν τροφή.

Τα έτοιμα γλυκίσματα και οι τροφές που είναι πλούσιες σε θερμίδες και λίπη να είναι αποθηκευμένες σε σημεία που δεν φαίνονται και μη προσβάσιμες από τα παιδιά

Τα σπιτικά γλυκίσματα πάντα είναι καλύτερα. Ξεσκονίστε τον τσελεμεντέ της γιαγιάς και βρείτε σπιτικές συνταγές για μπισκότα και κέικ. Προσοχή. Πάντα θα παρουσιάζεται την ποσότητα που θέλετε εσείς.

Και το βασικότερο. Πάντα να τρώτε μαζί τους αυτό που τους προσφέρετε. Είναι το καλύτερο παράδειγμα που έχουν και η κίνησή σας αυτή θα αποτελέσει το καλύτερο κίνητρο για να δοκιμάσουν και αυτά.

Πηγή: diatrofi.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *