Πώς η καφεΐνη συνδέεται με πιο λεπτή μέση

FD39CA98F50499D0CEDCE675284FC4AA.jpg

  Τρεις κούπες καφέ ή τσάι την ημέρα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, όπως υποστηρίζει μια έρευνα που έγινε σε σχεδόν 9.000 ανθρώπους. Επιπλέον, η τακτική κατανάλωση καφεΐνης (μέσα από ροφήματα όπως ο καφές και το τσάι) συνδέεται και με… πιο λεπτή μέση και χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος, σε σχέση με τους ανθρώπους που καταναλώνουν λιγότερο από μία κούπα από οποιοδήποτε από τα δύο αυτά ροφήματα την ημέρα.

Ο καφές –όχι όμως και το τσάι- όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, φαίνεται ότι συνδέεται και με τη χαμηλή αρτηριακή πίεση, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρος ο λόγος για τον οποίο προκαλείται αυτό. Τα ευρήματα αυτά έρχονται σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες, οι οποίες συνέδεαν την κατανάλωση καφέ με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η μεγάλη περιφέρεια μέσης, ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος και η υψηλή αρτηριακή πίεση, συμβάλλουν όλα στην εμφάνιση του μεταβολικού συνδρόμου –ένα «σύμπλεγμα» συμπτωμάτων που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, καρδιακών ασθενειών και εγκεφαλικού.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο University College του Λονδίνου βρήκαν, ότι όσοι πίνουν καφέ ή τσάι εμφανίζουν κατά 25% λιγότερα συμπτώματα του μεταβολικού συνδρόμου, ενδεχομένως επειδή οι πολυφαινόλες που περιέχονται σε αυτά δρουν κατά των φλεγμονωδών χημικών ουσιών.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *