Πώς η διατροφή επηρεάζει τον καρκίνο

1B6239421AE236E4640DB19BA3953BFB.jpg

  Μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες θα μπορούσε να αποτρέψει την εξάπλωση μιας επιθετικής μορφής καρκίνου στο υπόλοιπο σώμα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Ερευνητές βρήκαν, ότι η μείωση της πρόσληψης θερμίδων μειώνει την πιθανότητα «μετανάστευσης» ενός πολύ επιθετικού τύπου καρκίνου των μαστών σε άλλα όργανα.

Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου επηρεάζει μία στις πέντε γυναίκες που εμφανίζουν τη νόσο.

Μία από τις θεωρίες που υποστηρίζουν την άποψη αυτή, αναφέρει ότι η υγιεινή διατροφή μειώνει την πιθανότητα εξάπλωσης του καρκίνου, ενδυναμώνοντας τους ιστούς που περιβάλλουν τον όγκο.

Πολλές ασθενείς ακολουθούν ορμονική θεραπεία για να μπλοκάρουν την ανάπτυξη του καρκίνου και παίρνουν στεροειδή για να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας.

Και οι δύο θεραπείες αυτές μπορούν να αλλάξουν το μεταβολισμό, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει, ότι οι θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού είναι λιγότερο αποτελεσματικές στις υπέρβαρες ασθενείς, ενώ όσες παίρνουν βάρος κατά τη διάρκεια της θεραπείας εμφανίζουν χειρότερα αποτελέσματα, σημειώνει το ίδιο δημοσίευμα.

«Γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε το μεταβολισμό των γυναικών που κάνουν θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού» ανέφερε η επικεφαλής της έρευνας, Dr Nicole Simone από το Τμήμα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του πανεπιστημίου Thomas Jefferson στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Breast Cancer Research and Treatment.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *