Πώς επηρεάζονται τα παιδιά από την οικονομική κρίση

 
Οι γονείς που χάνουν τη δουλειά τους ή μειώνεται το εισόδημα τους λόγω της οικονομικής κρίσης δεν ενημερώνουν τα παιδιά τους για τη νέα κατάσταση, αλλά, άθελα τους, μεταφέρουν στις παιδικές ψυχές την ένταση, τόνισε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, η υπεύθυνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ψυχολόγος, Μάρω Βασσάρα.


Με αφορμή την εκδήλωση με θέμα «Η οικογένεια αντιμέτωπη με την κρίση: νέοι ρόλοι και ισορροπίες-Τρόποι διαφύλαξης της οικογενειακής συνοχής», που διοργάνωσε το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, η κ. Βασσάρα υπογράμμισε ότι οι γονείς διακατέχονται από άγχος, ενοχές και αίσθηση αποτυχίας γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα είχαν προγραμματίσει.

Πρόσθεσε, δε, ότι πρέπει να διατηρήσουν τη σχέση με τα παιδιά τους, να τους μιλήσουν με ειλικρίνεια για τα νέα δεδομένα, ανάλογα και με την ηλικία τους και να περάσουν την αίσθηση ότι η οικογένεια θα αντιμετωπίσει ενωμένη τη δύσκολη κατάσταση.

Ο δήμος Νεάπολης- Συκεών μέσα από τις κοινωνικές του υπηρεσίες μπορεί να προσφέρει βοήθεια σε όσους αναζητούν εργασία, ενώ παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής για διαχείριση προβλημάτων, καθώς και ενίσχυση για τους δημότες του που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *