Πώς είναι να είσαι σε κώμα

picj0-656x410.jpg

Επί δυο εβδομάδες, η Claire Wineland έβλεπε τον εαυτό της στην Αλάσκα, να κοιτάζει τα δάση, τα σπήλαια και την άγρια ζωή…

«Θυμάμαι να κάθομαι και να χαζεύω το πιο όμορφο τοπίο για ώρες και ώρες… Το κρύο ήταν τσουχτερό, αλλά δε με ένοιαζε», περιγράφει η ίδια.

Ενώ στο μυαλό της, η Claire ήταν στην Αλάσκα, στην πραγματικότητα βρισκόταν σε κώμα, σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια.

Μετά από μια επέμβαση ρουτίνας, η Wineland, ο οποία πάσχει από κυστική ίνωση, προσβλήθηκε από μια επικίνδυνη λοίμωξη- σήψη του αίματος. Στα χρόνια που ακολούθησαν αφότου συνήλθε από το κώμα, η Wineland ξεκινήσει μέσω ενός καναλιού στο youtube, να μοιράζεται τις ιστορίες της αυτές που έζησε ως μια ασθενής που επέζησε.  Αυτή την εβδομάδα, μοιράστηκε με το κοινό ένα βίντεο με τίτλο «Πώς είναι να είσαι σε κώμα». Όπως ανέφερε, αυτές τις δυο εβδομάδες που βρισκόταν σε κώμα, είχε πλήρη επίγνωση του τι συνέβαινε γύρω της, άκουγε τους ήχους και τους ανθρώπους γύρω της.

«Ό,τι συμβαίνει στον πραγματικό κόσμο, τα ακούς, έχεις συναίσθηση», λέει η νεαρή που λίγο καιρό πριν αποφοίτησε από το Λύκειο. «Κατά κάποιο τρόπο, ξέρεις τι συμβαίνει. Αλλά είναι σαν να περνάνε όλα μέσα από ένα φίλτρο… τα μετατρέπει σε κάτι άλλο».

«Ο εγκέφαλός μου συνέθετε ιστορίες ενώ ήμουν σε αυτή τη κατάσταση», σημειώνει η νεαρή στο βίντεο της. «Ήμουν ανάποδα και άρχισα να πρήζομαι σαν μπαλόνι. Ήμουν σε μια αιώρα και τα πόδια μου είχαν κολλήσει», συμπληρώνει.

Όπως μάλιστα δήλωσε στο ABC News, όταν ξύπνησε από το κώμα, ήρθε αντιμέτωπη με μια σειρά προβλήματα. Όταν η επίδραση των φαρμάκων άρχισε να μειώνεται, ξεκίνησε να συνειδητοποιεί ότι όλα ήταν παραισθήσεις. «Δε μπορώ να θυμηθώ τι ήταν αληθινό και τι δεν ήταν. Όσο το συζητώ, τόσο θυμάμαι και άλλες ιστορίες».

picj1.jpg

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *