«Πόλεμος» με την τρόικα για τα Ταμεία

 
Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, και του εκπροσώπου της Κομισιόν, Ματίας Μορς.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με επιστολή του απάντησε σε επιθετικό τόνο στην επιστολή Μορς με την οποία ζητά επιτακτικά όλα τα ταμεία υγειονομικής ασφάλισης, χωρίς εξαιρέσεις, να ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ.


«Θεωρώ ότι κάθε συντάκτης επιστολής που απευθύνεται σε μένα ως υπουργό Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος – με τους όρους του οποίου συναίνεσα και τους οποίους τηρώ- σεβόμενος τη χώρα μου αλλά και τον εαυτό μου, θα πρέπει να προσέχει ιδιαιτέρως τις διατυπώσεις του» αναφέρει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας στην απαντητική του επιστολή η οποία δημοσιεύεται σήμερα στα Νέα.

Υπερασπιζόμενος την πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Λοβέρδος υπενθυμίζει στον εκπρόσωπο της τρόικας ότι «η ένταξη όλων των κλάδων υγείας στον ΕΟΠΥΥ καθώς και η μεταφορά της εποπτείας των ταμείων από το υπουργείο Εργασίας στο Υγείας ήταν δική μου πρόταση με την οποία συμφωνήσατε όλοι».

Η επίμαχη νομοθετική ρύθμιση που «ενόχλησε» την τρόικα προβλέπει ότι μπορούν να εξαιρεθούν από τον ΕΟΠΥΥ όσα Ταμεία μπορούν να αποδείξουν τη βιωσιμότητά τους.

Στην περίπτωση αυτή τα ταμεία αυτά μετατρέπονται σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και παύουν να δικαιούνται κρατική χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΕΟΠΥΥ έχει ενταχθεί ήδη το 95% των ασφαλισμένων και των μελών των οικογενειών τους με την απορρόφηση του Ταμείου του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.

Εκτός ΕΟΠΥΥ έχουν μείνει τα ταμεία ασφάλισης των μηχανικών, των γιατρών, των υγειονομικών, των νομικών, των συμβολαιογράφων (ΤΣΜΕΔΕ,ΤΣΑΥ, Ταμείο Νομικών) που έχουν ενσωματωθεί στο ΕΤΑΑ και ο ΕΔΟΕΑΠ.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *