Χάρτης: Ποιες χώρες καταναλώνουν το περισσότερο και το λιγότερο κρέας στον κόσμο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφάγων, η Telegraph δημιούργησε έναν… διατροφικό χάρτη ο οποίος παρουσιάζει που καταναλώνουν το λιγότερο και που το περισσότερο κρέας στον κόσμο.

Η πιο χορτοφαγική χώρα στον κόσμο είναι το Μπαγκλαντές, όπου οι μόλις τέσσερις κιλά κρέατος καταναλώνονται από ένα πρόσωπο σε ένα τυπικό έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009 (τα τελευταία πλήρη στατιστικά στοιχεία ήταν από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών).

Στη λίστα ακολουθούν η Ινδία, η Σρι Λάνκα και το Μπουρούντι, ενώ το top 10 συμπληρώνεται από πέντε αφρικανικές χώρες: τη Ρουάντα, τη Σιέρα Λεόνε, την Ερυθραία, τη Μοζαμβίκη, τη Ζάμπια και το Μαλάουι.

Οι 20 χώρες που τρώνε το λιγότερο κρέας

asdasd

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές της σάρκας των ζώων είναι οι Αμερικάνοι. Ένας κάτοικος των ΗΠΑ καταναλώνει, κατά μέσο όρο, 120,2 κιλά – 30 φορές περισσότερο από εκείνον από το Μπαγκλαντές.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτεροι λάτρεις του κρέατος συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον παχύσαρκων. Οι ΗΠΑ είναι 12η από αυτή την άποψη, το Κουβέιτ 9ο, 10ες οι Μπαχάμες, 24η η Νέα Ζηλανδία και 26η η Αυστραλία.

Οι 20 χώρες που τρώνε το περισσότερο κρέας

sadas

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *