Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο

8CA1F502FF73A48C65A91F3032A08748.jpg

  Γνωρίζατε ότι κάποια τρόφιμα δεν έχουν… καμία θέση στο ψυγείο σας; Μάλιστα, με το να τα βάζετε στο ψυγείο αλλοιώνεται η γεύση τους, ενώ ορισμένα χαλάνε πιο γρήγορα, απ’ ό,τι αν θα τα αποθηκεύατε εκτός ψυγείου.

Δείτε παρακάτω ποια 10 τρόφιμα δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο σας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post:

1. Ντομάτες

food_notKeep_fridge1.jpg

Οι ντομάτες χάνουν όλη τους τη γεύση στο ψυγείο. Η χαμηλή θερμοκρασία σταματά τη διαδικασία της ωρίμανσης, κάτι που δίνει στις ντομάτες τη χαρακτηριστική γεύση και άρωμά τους.

2. Βασιλικός

food_notKeep_fridge2.jpg

Ο βασιλικός μαραίνεται πιο γρήγορα στο ψυγείο και επιπλέον θα απορροφήσει και όλες τις άλλες μυρωδιές, από τα τρόφιμα γύρω του. Είναι προτιμότερο να τον διατηρήσετε μέσα σε ένα ποτήρι φρέσκο νερό, όπως θα βάζατε ένα μπουκέτο λουλούδια σε βάζο. Διαφορετικά μπορείτε να τον διατηρήσετε στην κατάψυξη.

3. Πατάτες

food_notKeep_fridge3.jpg

Αν βάλετε τις πατάτες στο ψυγείο, το άμυλό τους θα μετατραπεί πιο γρήγορα σε ζάχαρη, με αποτέλεσμα να αλλοιωθεί η γεύση τους. Αποθηκεύστε τις πατάτες μέσα σε χάρτινη σακούλα σε ένα δροσερό μέρος.

4. Κρεμμύδια

food_notKeep_fridge4.jpg

Αν βάλετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο, η υγρασία θα τα μαράνει πιο γρήγορα. Φυλάξτε τα σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος και μακριά από τις πατάτες. Στο ψυγείο μπορείτε να διατηρήσετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

5. Αβοκάντο

food_notKeep_fridge5.jpg

Αν θέλετε τα αβοκάντο που αγοράσατε να ωριμάσουν μην τα βάλετε στο ψυγείο. Αν όμως έχετε αγοράσει ένα ήδη ώριμο αβοκάντο και δε θέλετε να το χρησιμοποιήσετε άμεσα, τότε μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

6. Σκόρδο

food_notKeep_fridge6.jpg

Το σκόρδο αρχίζει να φυτρώνει αν το βάλετε στο ψυγείο. Προτιμήστε ένα δροσερό και ξηρό περιβάλλον για να το αποθηκεύσετε.

7. Ψωμί

food_notKeep_fridge7.jpg

Το ψωμί ξηραίνεται πιο γρήγορα μέσα στο ψυγείο, εκτός κι αν μιλάμε για κομμένες φέτες που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μέσα στις επόμενες ημέρες.

8. Ελαιόλαδο

food_notKeep_fridge8.jpg

Το ελαιόλαδο πρέπει να αποθηκεύετε σε ένα σκιερό και δροσερό μέρος, αλλά όχι στο ψυγείο, όπου λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας μπορεί να παγώσει και να θυμίζει… βούτυρο.

9. Καφές

food_notKeep_fridge9.jpg

Ο καφές χάνει όλη του τη γεύση και το άρωμα όταν αποθηκεύεται στο ψυγείο, ενώ απορροφά και τις μυρωδιές από τα υπόλοιπα τρόφιμα.

10. Μέλι

food_notKeep_fridge10.jpg

Το μέλι διατηρείται άνετα εκτός ψυγείου… για πάντα, αρκεί να το κλείνετε καλά το καπάκι της συσκευασίας. Αν το βάλετε στο ψυγείο μπορεί να κρυσταλλώσει.

Διαβάστε ακόμη...