Ποια ποτά παχαίνουν πολύ και ποια όχι

Τα κοκτέιλ αποτελούν μια αγαπημένη συνήθεια του καλοκαιριού, η οποία ωστόσο, μπορεί να δυσκολέψει την προσπάθεια απώλειας βάρους ή ακόμη και να επιφέρει ανεπιθύμητη αύξησή του, εάν δεν τηρηθεί ο κανόνας του μέτρου.

Και αυτό, γιατί τα κοκτέιλ, εκτός από το αλκοόλ, το οποίο αποδίδει 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, περιέχουν χυμούς, αναψυκτικά, λικέρ, ζάχαρη, σιρόπια ή άλλα συστατικά που αυξάνουν περαιτέρω το θερμιδικό τους περιεχόμενο.

Έτσι, ένα κοκτέιλ μπορεί να αποδίδει γύρω στις 200-300 θερμίδες ή ακόμη περισσότερες όταν σερβίρεται σε μεγαλύτερη ποσότητα, σε αντίθεση με ένα απλό ποτό όπως το ρούμι ή η βότκα, που προσφέρουν περίπου 100-120 θερμίδες ανά μερίδα ή ένα ποτήρι κρασιού, που ανάλογα με τον τύπο του αποδίδει περίπου 80-100 θερμίδες.

Εύκολα, λοιπόν, αντιλαμβάνεται κανείς πως ένα κοκτέιλ μπορεί να αντιστοιχεί θερμιδικά σε ένα μικρό γεύμα, ενώ αν συνυπολογίσουμε τα συνοδευτικά που συχνά καταναλώνονται μαζί με αυτό, οι ξηροί καρποί και τα πατατάκια, τότε η συνολική «συγκομιδή» θερμίδων αυξάνεται κατά πολύ. Συνεπώς, στις καλοκαιρινές σας εξόδους φροντίστε να επιλέγετε συχνότερα ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί ή μια παγωμένη μπύρα, και καταναλώστε τα αγαπημένα σας κοκτέιλ σε μικρότερη συχνότητα. Ακόμη, φροντίστε να έχετε καταναλώσει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την έξοδό σας για ποτό, ώστε να περιορίσετε το αίσθημα της πείνας, αποφεύγοντας έτσι την κατανάλωση των συνοδευτικών σνακ.

Πηγή

Διαβάστε ακόμη...