ΠΟΕΔΗΝ: Εκατόν πενήντα κλίνες ΜΕΘ είναι εξοπλισμένες αλλά εκτός λειτουργίας

Εμφανής είναι για ακόμα μία χρονιά η έλλειψη κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σύμφωνα με την οποία χθες στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονταν 45 διασωληνωμένοι ασθενείς.

«Δυστυχώς για άλλη μια χρονιά η έλλειψη κλινών ΜΕΘ είναι εμφανής. Για άλλον έναν χειμώνα με τις λοιμώξεις σε έξαρση, η Κυβέρνηση δεν φρόντισε να ανοίξει επαρκή αριθμό κλινών ΜΕΘ, λόγω έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού» καταγγέλλει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της. Προσθέτει ότι σήμερα λειτουργούν 450 κλίνες ΜΕΘ και 150 είναι κλειστές αν και εξοπλισμένες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Νοσοκομείο Ζακύνθου και Κεφαλονιάς. «Στα Ιόνια Νησιά λειτουργούν μόνο 5 κλίνες ΜΕΘ στην Κέρκυρα» αναφέρει η Ομοσπονδία. Στο Νοσοκομείο Λευκάδας δεν λειτουργεί ΜΕΘ ενώ το Νοσοκομείο Ζακύνθου διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 6 κλινών πλήρως εξοπλισμένη, ενταγμένη στον οργανισμό, αλλά είναι κλειστή. «Σκούριασαν τα πανάκριβα μηχανήματα μέσα στις ζελατίνες» τονίζει χαρακτηριστικά. Το Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, ενώ διαθέτει ΜΕΘ 5 κλινών πλήρως εξοπλισμένη είναι κλειστή.

Με στόχο να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δυτική Ελλάδα, η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει κινητοποίηση – «πορεία σωτηρίας» στην Πάτρα στις 31 Ιανουαρίου. Θα ξεκινήσει από το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών 8:30 πμ, θα περάσει από την κεντρική πλατεία της πόλης και θα καταλήξει στην 6η ΥΠΕ.

Διαβάστε ακόμη...