Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει νέους ξυλοδαρμούς εργαζομένων σε νοσοκομεία

Δύο κρούσματα ξυλοδαρμού εργαζομένων σε νοσοκομεία το τελευταίο διάστημα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).Το πρώτο την περασμένη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», από πατέρα ασθενούς παιδιού που προσήλθε στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) για εξέταση και το δεύτερο σε βάρος γιατρού από τον γιο ασθενή που απεβίωσε στο Νοσοκομείο Καβάλας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα δύο περιστατικά, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «έρχονται να καταδείξουν ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία είναι απροστάτευτοι στις ενέργειες ατόμων με παραβατική συμπεριφορά που τα επισκέπτονται» και προσθέτει πως «κάθε κακοποιό στοιχείο θεωρεί ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε κωλυσιεργία από τη μεριά των εναπομεινάντων εργασιακά εξουθενωμένων εργαζόμενων. Δεν προλαβαίνουν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό να εξυπηρετήσουν το πλήθος των περιστατικών με συμπτώματα γρίπης και άλλων ασθενειών και έχουν και το μόνιμο φόβο μην φάνε ξύλο, επειδή δεν λαμβάνονται τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας στα Νοσοκομεία, λόγω έλλειψης κονδυλίων (ελλιπής φύλαξη, ανύπαρκτα μέσα προστασίας)».

Συγκέντρωση εργαζομένων στο «Αγία Σοφία»

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Νοσοκομείου, Παίδων «Αγία Σοφία», καλεί την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στις 8.30 π.μ. ο Σύλλογος Εργαζομένων το προσωπικό, για το νέο κρούσμα ξυλοδαρμού συναδέλφου τους και «τα καθημερινά κρούσματα βίας από τα εγκαταλελειμμένα παιδιά».

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», αναφέρει η Ομοσπονδία «το προσωπικό δεν κινδυνεύει μόνο από τους συνοδούς των παιδιών που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα ΤΕΠ και επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά, κινδυνεύουν και από τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο επί χρόνια με εισαγγελική εντολή. Επανειλημμένως οι εργαζόμενοι έχουν φάει ξύλο. Παρά τις προσπάθειες του Σωματείου και της ΠΟΕΔΗΝ δεν δόθηκε καμία λύση».

Διαβάστε ακόμη...