Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά το ποπ κορν

 
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Scranton της Πενσυλβάνια συμπέραναν ότι το καλαμπόκι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μάλιστα ανώτερο από τα φρούτα και τα λαχανικά.


Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια μερίδα ποπ κορν έχει έως και 300mg αντιοξειδωτικών, σχεδόν τα διπλάσια δηλαδή μιας μερίδας φρούτων ή λαχανικών που κυμαίνεται στα 160mg.

Παράλληλα, η μερίδα (χωρίς λάδι και αλάτι) είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε θερμίδες. Γι αυτό το λόγο ο ερευνητής Joe Vinson θεωρεί το κλασικό γεύμα για τον κινηματογράφο το καλύτερο σνακ, αφού πρόκειται για το μόνο δημητριακό που είναι κατά 100% ανεπεξέργαστο.

Βέβαια, ο επικεφαλής ερευνητής Joe Vinson μας προειδοποιεί να μην αντικαταστήσουμε τα απαραίτητα φρούτα και λαχανικά της ημέρας με ποπ κορν, καθώς το τελευταίο δεν έχει άλλες τις σημαντικές βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα φρούτα και τα λαχανικά.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.