Πιο πιθανό να γίνεις παχύς άμα σκέφτεσαι ότι είσαι

409180F57FE5E601BA87F872C8F30F23.jpg

  Οι έφηβοι που λανθασμένα θεωρούν τον εαυτό τους ως υπέρβαρο, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκοι αργότερα στην ενήλικη ζωή τους, υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Τα προβλήματα με την εξωτερική εικόνα θεωρούνταν παραδοσιακά ως ένα προειδοποιητικό σημάδι διατροφικών διαταραχών, όπως η ανορεξία ή η βουλιμία.

Τώρα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αλλοιωμένη εικόνα για το σώμα αυξάνει και το μακροχρόνιο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας.

Τονίζουν ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν λανθασμένα ότι είναι υπέρβαροι είναι πιο πιθανό να εμπλακούν σε μη υγιεινές μεθόδους ελέγχου του σωματικού τους βάρους, όπως λήψη διαιτητικών χαπιών ή πρόκληση εμετού –συμπεριφορές οι οποίες συνδέονται την πρόσληψη βάρους μακροχρόνια.

Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί ακόμη να μην είναι σε θέση να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρήσουν ένα υγιές σωματικό βάρος, λένε ακόμη οι ειδικοί, προσθέτοντας ότι τα αγόρια διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τα κορίτσια.

Τα αγόρια που πίστευαν λανθασμένα ότι είναι υπέρβαρα, είχαν κατά 89% αυξημένο κίνδυνο να γίνουν παχύσαρκα αργότερα στη ζωή τους, σε σχέση με εκείνα που είχαν σωστή αντίληψη για το σωματικό τους βάρος.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *