Πιο λυπημένοι από τις γυναίκες οι άτεκνοι άνδρες

 
Οι άνδρες που δεν έχουν κάνει παιδιά είναι πιο πιθανό να νιώθουν κατάθλιψη συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν έχουν δημιουργήσει οικογένεια, ανατρέποντας την καθιερωμένη αντίληψη που θέλει το ψυχικό φορτίο για την μη απόκτηση οικογένειας να βαραίνει κυρίως τις γυναίκες.


Σύμφωνα με βρετανούς ερευνητές οι άνδρες έχουν τις ίδιες πιθανότητες με τις γυναίκες να θέλουν παιδιά και μάλιστα να νιώθουν μεγαλύτερη κατάθλιψη, θυμό και στεναχώρια συγκριτικά με τις γυναίκες, σε περίπτωση που δεν γίνουν γονείς.

Στο πλαίσιο της έρευνας το 38% των ανδρών είπαν ότι ένιωθαν κατάθλιψη που έμειναν άτεκνοι συγκριτικά με το 27% των γυναικών. Επίσης το 50% αυτών ένιωθαν κοινωνική απομόνωση συγκριτικά με το 27% των γυναικών. Επιπλέον το 25% ένιωθαν θυμό συγκριτικά με το 18% των γυναικών. Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον ότι κανένας άνδρας δεν ένιωθε ενοχές, συγκριτικά με το 16% των γυναικών.

Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο Keele που πρόκειται να παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Κοινωνιολογικής Εταιρίας στο Λονδίνο, επίσης κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι επιρροές που δέχονται οι άνδρες και οι γυναίκες για την απόκτηση παιδιού είναι διαφορετικές. Οι γυναίκες αναφέρουν συχνότερα την προσωπική επιθυμία και την έντονη βιολογική ανάγκη να κάνουν παιδί ως σημαντικότερα κίνητρα για τη δημιουργία οικογένειας. Οι άνδρες από την άλλη μεριά αισθάνονται μεγαλύτερη πίεση από την κοινωνία και την οικογένεια.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *