Πιο γερό μυαλό με άσκηση

 
Η άσκηση δεν ωφελεί μόνο την καρδιά και το σωματικό βάρος, αλλά και το μυαλό μας. Η συστηματική φυσική δραστηριότητα από την παιδική ηλικία φαίνεται ότι τονώνει την εγκεφαλική δραστηριότητα και μπορεί ακόμη και να αποτρέψει την εκδήλωση άνοιας σύμφωνα με νέα έρευνα.


Στην έρευνα που διήρκεσε 40 χρόνια, συμμετείχαν περισσότεροι από 9000 άτομα από την ηλικία των 11 ετών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που γυμνάζονταν σε εβδομαδιαία βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους είχαν καλύτερη απόδοση σε τεστ μνήμης, μάθησης, προσοχής και αντιληπτικής ικανότητας στην ηλικία των 50 ετών συγκριτικά με όσους γυμνάζονταν δυο ή τρεις φορές τον μήνα ή λιγότερο.

Οι άνδρες που γυμνάζονταν περισσότερες από τέσσερις φορές την εβδομάδα είχαν κατά 30% λιγότερες απώλειες όσον αφορά τη νοητική τους απόδοση, ενώ για τις γυναίκες το ποσοστό ανερχόταν σε 25%. Αλλά ακόμη και εκείνοι που γυμνάζονταν μια φορά την εβδομάδα είχαν κατά μέσο όρο μια καθυστέρηση όσον αφορά την έκπτωση των νοητικών τους ικανοτήτων κατά 10% συγκριτικά με όσους δεν γυμνάζονταν.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Δρ Αλεξ Ντρέγκαν «η έρευνα δείχνει ότι οποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα είναι ωφέλιμη για την νοητική λειτουργία».

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *