Πιο ευάλωτες στο στρες οι γυναίκες

gunaika_provlima.medium.jpg

Οι γυναίκες και οι νέοι κάτω των 35 ετών είναι πιο ευάλωτοι στις αγχώδεις διαταραχές όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Cambridge ανέλυσαν τις υπάρχουσες μελέτες αναφορικά με τις αγχώδεις διαταραχές και τα επίπεδα στρες και διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες είναι 1,9 φορές πιο πιθανό να υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές συγκριτικά με τους άνδρες.Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη σημερινή εποχή οι γυναίκες συχνά πρέπει να ακροβατούν και να διαχειρίζονται την εργασία, την οικογένεια και τα παιδιά γεγονός που τις οδηγεί σε ψυχική εξουθένωση.

Εκτός από τις γυναίκες πιο ευάλωτοι στις αγχώδεις διαταραχές διαπιστώθηκε ότι είναι και οι νέοι και των δυο φύλων κάτω των 35 ετών.

Μια ακόμη διαπίστωση των επιστημόνων είναι ότι το στρες είναι σαφώς συχνότερο για τους ανθρώπους της Δυτικής Ευρώπης και της Βορείου Αμερικής συγκριτικά με τους πληθυσμούς του αναπτυσσόμενου κόσμου.

Επιπλέον η συνύπαρξη ιατρικών προβλημάτων φάνηκε να μεγιστοποιεί τα προβλήματα των αγχωδών διαταραχών για τους πάσχοντες π.χ. ένας στους δέκα ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα (10,9%) φάνηκε να εκδηλώνει αγχώδεις διαταραχές, ενώ οι πιο ευάλωτοι ήταν οι ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση όπου του το ποσοστό όσων είχαν αγχώδεις διαταραχές ήταν 32%.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Brain and Behaviour.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *