Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστήμιου του Cordell η χαμηλή αντοχή συνδέεται άμεσα με μειωμένη πρόσληψη σιδήρου ενώ και άλλες μελέτες έχουν καταλήξει σε παρόμοια συμπεράσματα.
Και αν τα προβλήματα από την έλλειψη του στοιχείου αφορούν γενικά και τα δύο φύλα, οι γυναίκες είναι πιο «εκτεθειμένες» καθώς κατά τη διάρκεια της περιόδου η έλλειψή του είναι μεγαλύτερη.
Την έλλειψη αυτή, πέρα από συμπληρώματα -που καλό είναι να συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας πριν τα πάρουμε-, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και με άλλους τρόπους.
Αρχικά, οι τροφές πλούσιες σε σίδηρο όπως το σπανάκι, το κόκκινο κρέας και τα όσπρια πρέπει συχνά να βρίσκουν θέση στο τραπέζι μας.
Επίσης, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η βιταμίνη C βοηθάει στη γρηγορότερη απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό. Έτσι η ιδανική διατροφική επιλογή, είναι ο συνδυασμός προϊόντων πλούσιων και σε βιταμίνη C, πέραν αυτών με σίδηρο.