Πιο ευαίσθητα μάτια έχουν οι γυναίκες

 
Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν ασθένειες των ματιών, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Ανάμεσα στις διαφορές που χαρακτηρίζουν τη γυναικεία και την αντρική υγεία, συγκαταλέγεται πλέον και η ευαισθησία του γυναικείου φύλου σε βλάβες που αφορούν την όραση.


Τα στατιστικά στοιχεία το επιβεβαιώνουν: Από τα 4.1 εκατομμύρια αμερικανών ηλικίας άνω των 40 ετών που έχουν βλάβες στα μάτια ή απώλεια όρασης, τα 2.6 εκατομμύρια είναι γυναίκες.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από τον Οργανισμό «Prevent Blindness America» που στοχεύει την προστασία της όρασης, περισσότερες γυναίκες παρά άνδρες παρουσιάζουν ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, καταρράκτη, γλαύκωμα και διαβητική ρετινοπάθεια, τις τέσσερις σημαντικότερες ασθένειες των ματιών στις ΗΠΑ.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ματιών των ΗΠΑ, όχι μόνο στο μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής των γυναικών, αλλά και σε ορμονικές αιτίες. Ο οργανισμός «Prevent Blindness America» όρισε τον Απρίλιο ως μήνα για την υγεία και προστασία των ματιών των γυναικών σε μια προσπάθεια να εκπαιδεύσει το γυναικείο φύλο σχετικά με τα απαραίτητα βήματα που θα μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε την όρασή μας στο μέλλον.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάθε γυναίκα μετά την ηλικία των 40, είναι μια πλήρη οφθαλμολογική εξέταση», εξηγεί ο Hugh R. Parry, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Prevent Blindness America» και συνεχίζει: «Μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας, η απώλεια όρασης μπορεί να μειωθεί».

Ο οργανισμός «Prevent Blindness America» συνιστά επίσης, την υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής, τη διακοπή του καπνίσματος, την προστασία των ματιών με την καθημερινή χρήση γυαλιών ηλίου και την ενημέρωση του γιατρού σχετικά με το οικογενειακό μας ιστορικό.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *