Πίνετε μισό λίτρο πριν από κάθε γεύμα -Το νερό μας βοηθάει να χάσουμε 1 κιλό το μήνα

Το έχουμε διαβάσει και το ακούμε συνέχεια: «Το νερό μας κάνει καλό». Γι’ αυτό τον λόγο, λένε, πως πρέπει να πίνουμε και τουλάχιστον 8 ποτήρια την ημέρα.

Το νερό, πέρα από τα δεκάδες καλά που κάνει στον οργανισμό, μας βοηθάει και να αδυνατίσουμε. Σύμφωνα με μελέτη, η κατανάλωση μισού λίτρου 30 λεπτά πριν από κάθε βασικό γεύμα παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ διαπίστωσαν πως όσοι ακολουθούν αυτή την πρακτική τείνουν να χάνουν περισσότερα κιλά απ’ όσους δεν το κάνουν.

Στη μελέτη συμμετείχαν 84 ενήλικες, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη κατανάλωνε μισό λίτρο νερό 30 λεπτά πριν από κάθε κυρίως γεύμα, ενώ η δεύτερη είχε την οδηγία να φαντάζεται πως το στομάχι της ήταν γεμάτο πριν από το γεύμα. Ολο αυτό θα γινόταν για 3 μήνες. Και οι δύο ομάδες λάμβαναν συμβουλές για το πώς θα βελτιώσουν τη διατροφή τους και τη σωματική τους δραστηριότητα.

Μετά από 12 εβδομάδες, τα μέλη της πρώτης εβδομάδας έχασαν κατά μέσο όρο 1,3 κιλά περισσότερο από την δεύτερη ομάδα.

Η Δρ. Ελεν Παρέτι αναφέρει πως η έρευνα δίνει πρώιμα αποτελέσματα και είναι απλά μια συμβουλή. Εξαίρεση αποτελούν οι άνθρωποι με παθήσεις, όπως καρδιακή νόσο και νεφρική ανεπάρκεια.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *