Πιαστήκατε; Τέσσερις απλές ασκήσεις δίνουν λύση

O τοίχος του γραφείου ή του σπιτιού μπορεί να χρησιμεύσει για μερικές απλές αλλά αποτελεσματικές ασκήσεις, όποια ώρα της ημέρας επιθυμείτε.

Ακολουθούν μερικές απλές ασκήσεις που προτείνουν οι γυμναστές για άθληση στο σπίτι και κυρίως για την ανακούφιση του πιασμένου μυικού συστήματος.

Άσκηση 1η

Σταθείτε με την πλάτη στον τοίχο, τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά και σηκώστε τα χέρια ψηλά. Εισπνεύστε νιώθοντας την πλάτη σας να πιέζει τον τοίχο και εκπνεύστε νιώθοντας τα χέρια σας να μακραίνουν πάνω από το κεφάλι. Τα χέρια πρέπει να εφάπτονται στον τοίχο. Παράλληλα θα νιώσετε τη σπονδυλική σας στήλη να μακραίνει. Η άσκηση αυτή – γνωστή και ως χταπόδι – βοηθά στη διάταση των μυών της πλάτης. Εναλλακτικά μπορείτε να την κάνετε ξαπλωμένοι στο πάτωμα.

 

Άσκηση 2η

Στραμμένοι προς τον τοίχο πιάνετε με το δεξί χέρι τα δάκτυλα του δεξιού σας ποδιού και τα φέρνετε κοντά στο γλουτό, τραβώντας ώστε να διαταθεί ο τετρακέφαλος (ο μυς του μηρού). Παράλληλα γείρετε τον κορμό σας προς τον τοίχο. Μετρήστε μέχρι το 4 και αλλάξτε πόδια. Η διάταση του τετρακέφαλου είναι απαραίτητη επειδή στη διάρκεια της ημέρας ο συγκεκριμένος μυς επιβαρύνεται αρκετά και μπορεί να αλλοιώσει την ισορροπία του σώματος «τραβώντας» προς τα εμπρός τη λεκάνη και προκαλώντας λόρδωση.

 

Άσκηση 3η

Στραφείτε προς τον τοίχο, ακουμπήστε τις παλάμες σας σ’ αυτόν και πατήστε καλά τα πέλματα στο έδαφος. Στη συνέχεια λυγίστε τους αγκώνες γέρνοντας τον κορμό προς τον τοίχο και επιστρέψτε στην αρχική σας. Κάντε 10 επαναλήψεις press ups.

 

Άσκηση 4η

Παραμείνετε στραμμένοι στον τοίχο με τις παλάμες ακουμπισμένες σε αυτόν στο ύψος των ώμων. Σηκωθείτε στις μύτες των ποδιών και μετά κατεβείτε. Κάντε 10 επαναλήψεις.

Διαβάστε ακόμη...