Πέθανε ο «πατέρας» του πρώτου παιδιού του σωλήνα

 
Ο βρετανός καθηγητής Ρόμπερτ Έντουαρντς, ο «πατέρας» του πρώτου παιδιού του σωλήνα, πέθανε σήμερα, σε ηλικία 87 ετών, μετά από μακρά ασθένεια, όπως ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, με το οποίο συνεργαζόταν επί πολλά χρόνια.


Ο Έντουαρντς, που το 2010 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ιατρικής για το έργο του, ξεκίνησε τις έρευνες στον τομέα των εξωσωματικής γονιμοποίησης τη δεκαετία του 1950.

Στις 25 Ιουλίου 1978, χάρη στην πρωτοποριακή έρευνά του σε συνεργασία με τον γυναικολόγο Πάτρικ Στέπτοου, γεννήθηκε το πρώτο «παιδί του σωλήνα», η Λουίζ Τζόι Μπράουν.

Ο καθηγητής ίδρυσε την πρώτη κλινική εξωσωματικής γονιμοποίησης του κόσμου στο Κέιμπριτζ, την πόλη απ’ όπου καταγόταν, το 1980.

«Με βαθιά θλίψη η οικογένεια ανακοινώνει ότι ο καθηγητής σερ Ρόμπερτ Έντουαρντς, βραβευμένος με το Νόμπελ ιατρικής, επιστήμονας και πρωτοπόρος της εξωσωματικής, πέθανε ήσυχα στον ύπνο του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ στην οποία τονίζεται ότι το έργο του είχε τεράστιο αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από 4 εκατομμύρια παιδιά έχουν γεννηθεί χάρη στην τεχνική που εφάρμοζαν οι Έντουαρντς και Στέπτοου.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *