Πέθανε γιατί ασθένησε σε «μονή» μέρα του μήνα- Τραγικό τέλος 48χρονης έξω από το Κέντρο Υγείας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων φέρνει στην επιφάνεια ένα ακόμη τραγικό περιστατικό που συνέβη έξω από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου εξ αιτίας της απουσίας ιατρικού προσωπικού. Σε σχετική ανακοίνωση η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει: «Την ώρα που ο Πρωθυπουργός έσβηνε και έγραφε ονόματα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης μια 48χρονη μητέρα δύο ανήλικων κοριτσιών έχασε την ζωή της στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας το οποίο εκείνη την ημέρα ήταν κλειστό από τις 3 το μεσημέρι λόγω ελλείψεων Ιατρών.

Αισθάνθηκε αδιαθεσία.  Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας είναι πεπεισμένοι ότι πιθανότατα θα έσωζαν τη γυναίκα ΕΑΝ το Κέντρο Υγείας ήταν ανοικτό , αφού ήταν γνωστό το ιστορικό της. Κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Σε περισσότερο από μία ώρα διεκομίσθη στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας (Αγροτικός δρόμος με πολύ κίνηση). Ο χρόνος αναμονής απεδείχθη μοιραίος.

Το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Πρέβεζας, 28 χιλιόμετρα από Κ.Υ. Ηγουμενίτσας (ΤΕΠ), 24 χιλιόμετρα από το Κ.Υ. Πάργας.

Λόγω έλλειψης ιατρών εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 η ώρα το μεσημέρι.

Τις μονές ημέρες το μήνα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας. Δυστυχώς η γυναίκα χάθηκε επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα σε μονή ημέρα του μήνα.

Οι ιατροί που υπηρετούν είναι η Διευθύντρια Οδοντίατρος και τρεις Γενικοί Ιατροί. Εξυπηρετεί 5000 κατοίκους τον χειμώνα και το καλοκαίρι ο πληθυσμός διπλασιάζεται. Κλείνει το μεσημέρι τις μονές ημέρες και οι γιατροί κάνουν εφημερίες σε άλλα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Η λύση των προβλημάτων των εφημεριών ενός Κέντρου Υγείας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται με «απογύμνωση» ενός άλλου Κέντρου Υγείας και έτσι να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών μιας άλλης περιοχής.

Η αποδιοργάνωση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου καθώς και των άλλων Κέντρων Υγείας της περιοχής θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Κατόπιν εορτής και μετά το θάνατο της 48χρονης μητέρας ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ θα μεταβεί στην περιοχή για σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς.

Τι θα πει στους συγγενείς, στα παιδιά της αδικοχαμένης μητέρας;»

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *