Γυναίκα πέθανε από γρίπη στη Λαμία

Με τον ιό της γρίπης να βρίσκεται σε έξαρση, η Λαμία μετράει τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο από τον Η1Ν1, που φαίνεται ότι κυριαρχεί τη φετινή περίοδο σε σχέση με τους υπόλοιπους υποτύπους του ιού.

Πρόκειται για ηλικιωμένη γυναίκα που νοσηλεύτηκε τις τελευταίες ημέρες στην πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας και τη Δευτέρα (11/2) μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου και κατέληξε.

Αυτή τη στιγμή τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, τα δύο εκ των οποίων παραμένουν εκεί από την προπερασμένη εβδομάδα. Πρόκειται για 51χρονο αλλοδαπό και μία ακόμη γυναίκα από τη Λαμία, ενώ προστέθηκε ένα ακόμη περιστατικό 54χρονου από τη Λαμία.

Συνολικά επτά είναι τα περιστατικά που έχουν περάσει από τη ΜΕΘ, ενώ μαζί με τα υπό έλεγχο δείγματα δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να γίνει διψήφιος.

Σε επικοινωνία με το ΚΕΕΛΠΝΟ μέχρι την προσεχή Πέμπτη (14/2) θα έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία της 6ης εβδομάδας επιτήρησης του ιού. Η εβδομάδα που ήδη διανύσαμε και αυτή που διανύουμε θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την καταγραφή της τάσης του ιού που πέρυσι είχε κάνει την κορύφωσή του την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Τότε μάλιστα είχε καταγραφεί και ο πρώτος θάνατος από επιπλοκές της γρίπης στο Νοσοκομείο Λαμίας και συγκεκριμένα στις 26 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη...