Πες μου πώς κοιμάστε για να σου πω πώς είστε

27833878F3EF6CF0CDB056C3222B1E92.jpg

  Σας αρέσει να σας αγκαλιάζουν ή να αγκαλιάζετε το/τη σύντροφό σας όταν κοιμάστε; Ή μήπως προτιμάτε να του/της γυρνάτε πλάτη και να αντικρίζετε τον τοίχο;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.100 άτομα, η στάση του ύπνου αποκαλύπτει πολλά για τη σχέση ανάμεσα στα ζευγάρια και το πόσο… «δυνατή» είναι.

Το «μυστικό» κρύβεται ανάμεσα στην απόσταση που έχουν τα μέλη μιας σχέσης όταν κοιμούνται.

Οι σύντροφοι που κοιμούνται σε απόσταση μικρότερη των 2,54 εκατοστών έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι ευτυχισμένοι μαζί, σε σχέση με εκείνους που διατηρούν ένα… κενό κάτω από τα κλινοσκεπάσματα μεγαλύτερο των 76 εκατοστών, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Επίσης, τα ζευγάρια που φροντίζουν ώστε να έχουν κάποια σωματική επαφή (π.χ. άγγιγμα) κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, είναι πιο χαρούμενα από εκείνα που δεν αγγίζονται παρά μόνο όταν σηκωθούν από το κρεβάτι το πρωί!

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε σε έντυπο του Edinburgh International Science Festival, με την υπογραφή του ψυχιάτρου Samuel Dunkell, υποστηρίζει ακόμη ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στη στάση του εμβρύου είναι πιο πιθανό να είναι αναποφάσιστοι, αγχώδεις ευαίσθητοι στην κριτική.

Εκείνοι που κοιμούνται σε ημι-εμβρυακή στάση, με τα γόνατά τους σηκωμένα, είναι –σύμφωνα με τον ψυχίατρο- διαλλακτικοί, πρόθυμοι σε συμβιβασμούς και απίθανο να υποστηρίζουν ακραίες θέσεις.

Αυτοί που προτιμούν να κοιμούνται σα «βασιλιάδες» -ξαπλώνοντας στην πλάτη τους- τείνουν να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να είναι ανοιχτοί.

sleep.jpg

Σε όσους αρέσει να κοιμούνται μπρούμυτα, με το κεφάλι τους προς τα κάτω, έχουν μια τάση προς την… ακαμψία και την τελειομανία.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, την οποία παρουσίασε η Daily Mail, το 42% των ζευγαριών κοιμούνται πλάτη με πλάτη, το 31% κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση και μόλις ένα 4% αντικριστά ο ένας με τον άλλον.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *