Περουβιανός καρδινάλιος: Ο ΟΗΕ είναι σαν τον Ηρώδη

ZIKA4.jpg

Ο περουβιανός καρδινάλιος, Χουάν Λουίς Τσιπριάνι, παρέβαλε τον ΟΗΕ με τον «Ηρώδη», το βασιλιά της Ιουδαίας που διέταξε τη θανάτωση των βρεφών, αφού ο διεθνής οργανισμός συνέστησε την άμβλωση για τις εγκύους που έχουν προσβληθεί από τον ιό Ζίκα, που προκαλεί γενετικές ανωμαλίες στα έμβρυα.

«Σήμερα, είμαστε περικυκλωμένοι από Ηρώδεις…Ο ΟΗΕ απέναντι στον ιό Ζίκα, αποφάσισε ότι οφείλουμε να εγκρίνουμε την άμβλωση και να σκοτώσουμε παιδιά. Πρέπει πραγματικά να είναι πολύ βλάκας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος της Λίμα κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής «Διάλογοι Πίστης».

«Υπάρχει μία ιδιοφυΐα, ένας Ηρώδης, που θεωρεί σωστό να καταδικάσει σε θάνατο, ότι πρέπει να προχωρήσουν σε άμβλωση όλοι όσοι αυτήν τη στιγμή κυοφορούν, διότι υπάρχει αυτός ο κίνδυνος, που δεν είναι και πλήρως εξακριβωμένος. Όμως, απέναντι στην αμφιβολία, όλοι εις θάνατον».

Ο ΟΗΕ ζήτησε την Παρασκευή από τις χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό Ζίκα να εξασφαλίσουν την πρόσβαση στην αντισύλληψη και στην άμβλωση για τις εγκύους που έχουν προσβληθεί από τον ιό, θέματα ταμπού στην καθολική Λατινική Αμερική.

Ο καρδινάλιος, μέλος του OPUS DEI, υπερσυντηρητικής καθολικής οργάνωσης, κατήγγειλε την ταχύτητα με την οποία ο ΟΗΕ έλαβε θέση. «Πρέπει πραγματικά να έχουμε πρόβλημα στην καρδιά, γιατί αυτό είναι πολύ κακό», σχολίασε.

Η επιδημία εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η Βραζιλία και η Κολομβία είναι οι πλέον πληγείσες χώρες. Στη Βραζιλία, μεγάλος αριθμός παιδιών, οι μητέρες των οποίων είχαν προσβληθεί από τον ιό, γεννήθηκε με μικροκεφαλία και αφύσικα μικρό εγκέφαλο.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *