Περίπου στο 45% αναμένεται η συμμετοχή των γιατρών του ΕΟΠΠΥ στο ΠΕΔΥ

BD8CF3C4CFE785C46297B4B9C18FE02E.jpg

  Ένας αγώνας δρόμου είναι σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας, ώστε στις 20 Μαρτίου να είναι όλα έτοιμα για την λειτουργία των μονάδων του Πρωταβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Οι κενές θέσεις που θα προκύψουν θα καλυφθούν από επικουρικούς γιατρούς αμέσως, όπως διαβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου το 45% των γιατρών που υπηρετούσαν στον ΕΟΠΠΥ αναμένεται να υποβάλλει αίτηση για τη στελέχωση του ΠΕΔΥ, ενώ σχεδόν καθολική είναι η ένταξη του διοικητικού και υγειονομικού
προσωπικού, το οποίο υπηρετούσε στον ΕΟΠΥΥ.

Αύριο, ο υπουργός Υγείας, έχοντας τον ακριβή αριθμό των γιατρών που υπέβαλαν αίτηση (καθώς σήμερα λήγει η προθεσμία) θα συναντηθεί με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη «για να συμφωνήσουμε την ταχύτητα – έχουμε συμφωνήσει, δηλαδή, για την διαδικασία – της προσλήψεως του προσωπικού που θα προκύψει ως κενό για να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά από την πρώτη ημέρα τα Πολυϊατρεία», όπως δήλωσε.

Ο υπουργός εξήγησε ότι θα προκηρυχθούν όλες οι θέσεις όσων επιλέξουν να αποχωρήσουν, διευκρινίζοντας, όμως, ότι οι θέσεις γιατρών που θα προκηρυχθούν, δεν θα αφορούν απαραίτητα το ΠΕΔΥ, αλλά και τα νοσοκομεία.

Διαβάστε ακόμη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *