Περαιτέρω ανάπτυξη για το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη

Αυξάνει τις χώρες που θα υποστηρίζει σε περισσότερες από 70 σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική
Εντάχθηκε στις Στρατηγικές Επενδύσεις της χώρας

Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών της Pfizer ξεκίνησε τη λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2021 και ήδη διαγράφει μια συνεχώς αναπτυξιακή πορεία, ξεπερνώντας μάλιστα τον αρχικό σχεδιασμό της εταιρείας.

Σήμερα, μετά από μόλις 9 μήνες λειτουργίας, το Κέντρο απασχολεί περισσότερα από 250 άτομα, αριθμός που υπερβαίνει τον αρχικό στόχο, ενώ αναμένεται να φτάσει τους 280 εργαζόμενους μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Περισσότεροι από 30 εργαζόμενοι είναι νέοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και εξειδίκευση.

Το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών εξυπηρετεί ήδη από τη Θεσσαλονίκη τον παγκόσμιο Οργανισμό της Pfizer και πιο συγκεκριμένα 50 χώρες από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ενώ στόχος μέσα στο 2022 είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και σε αυτό τον τομέα, εξυπηρετώντας περισσότερες από 70 χώρες από τις 3 αυτές ηπείρους.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο στις χώρες αυτές αφορούν τους τομείς των οικονομικών, διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, μισθοδοσίας, διαχείρισης έργων, προμηθειών και εσωτερικών πολιτικών λειτουργίας της Pfizer παγκοσμίως. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι του Κέντρου μιλούν 23 διαφορετικές γλώσσες, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στις διάφορες χώρες.

O κ. Αντώνης Χατζημανωλάκης, Επικεφαλής Μισθοδοσίας ΕΜΕΑ & Επιχειρησιακής Ετοιμότητας του Κέντρου της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ανέφερε σχετικά: «Στους μόλις 9 μήνες λειτουργίας του το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών έχει ξεπεράσει τους αρχικούς μας στόχους και έχει εισέλθει σε μία ανοδική τροχιά ανάπτυξης, τόσο σε επίπεδο στελέχωσης, όσο και στην παροχή υπηρεσιών στον παγκόσμιο οργανισμό της Pfizer. Το γεγονός αυτό δικαιώνει την επιλογή της Θεσσαλονίκης και της χώρας μας για την επένδυση αυτή και αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας αλλά και τη δυνατότητα διαρκούς επαναπατρισμού των Ελλήνων του εξωτερικού (brain re-gain) που έφυγαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης την τελευταία δεκαετία».

To Kέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών μαζί με το Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας αποτελούν την παγκόσμια επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, το Κέντρο πρόκειται να μεταφερθεί παράλληλα και στις νέες εγκαταστάσεις της Pfizer στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου ήδη στεγάζεται το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο 2021, το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών & Υπηρεσιών εγκρίθηκε ως στρατηγική επένδυση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Διαβάστε ακόμη...